Un om de afaceri orădean cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani a fost găsit spânzurat

Omul de afaceri orădean Octavian Brânzaş, care a avut mai multe dosare penale de evaziune fiscală în domeniul petrolului şi care era cercetat acum pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost găsit spânzurat în hala unui abator din comuna bihoreană Oşorhei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

82 afișări

Potrivit unor surse din Poliţie, Octavian Brânzaş a fost găsit spânzurat, marţi dimineaţă, în hala unui abator din comuna bihoreană Oşorhei, de către un cioban care l-a anunţat pe patronul abatorului, iar acesta pe angajaţii omului de afaceri.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a reieşit că Octavian Brânzaş s-a sinucis în noaptea de luni spre marţi.

"Corpul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Bihor pentru efectuarea unei necropsii care să stabilească cu exactitate cauzele decesului", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, comisarul Ioana Indrieş.

Potrivit unor surse din Poliţie, omul de afaceri nu a lăsat în urmă niciun bilet de adio. În biroul acestuia a fost găsită doar o mapă roşie cu documente în care a lăsat corespondenţa care urma să fie trimisă, marţi, către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi către punctele de lucru din ţară.

Octavian Brânzaş era unul dintre oamenii de afaceri bihoreni din domeniul comerţului cu produse petroliere care au susţinut că procurorul Alexandru Lele le-a pretins bani pentru a nu-i aresta. În acest caz, suma vehiculată era de 100.000 de dolari.

În prezent, Brânzaş era cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind de 280.000 de lei. În urmă cu trei săptămâni, poliţiştii i-au ridicat evidenţa contabilă de la una din firme, iar pentru ziua de marţi era citat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru a fi anunţat că urmează să i se aplice sechestru asigurător pe terenuri.

Octavian Brânzaş administra mai multe societăţi comerciale profilate atât pe tranzacţii petroliere, cât şi pe construcţii, într-una din firmele sale, Nisipuri de Aur, fiind asociat cu tatăl căpitanului naţionalei de fotbal a Spaniei, Carles Puyol. Împreună cu Puyol, Brânzaş se ocupa de închideri de mină şi construcţii de drumuri, având deschise şantiere în Maramureş şi Banat.

Recent, după decesul spaniolului, fiul acestuia şi-a trimis avocaţii la Oradea pentru a rezolva unele probleme financiare, Brânzaş având restanţe, potrivit unor surse, la plata unor lucrări efectuate de partea spaniolă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici