Un oraş din România face noi demersuri pentru preluarea termocentralei care asigură încălzirea

  • Autorităţile judeţene din Hunedoara fac noi demersuri pentru preluarea de la Ministerul Energiei a Termocentralei Mintia.
  • Obiectivul economic asigură serviciul de termoficare din oraşul Deva.
313 afișări
Imaginea articolului  Un oraş din România face noi demersuri pentru preluarea termocentralei care asigură încălzirea

Un oraş din România face noi demersuri pentru preluarea termocentralei care asigură încălzirea

Autorităţile din Hunedoara încearcă încă din 2019 să devină proprietarii Termocentralei Mintia.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, demersurile au la bază următoarele considerente: „necesitatea asigurării continuităţii serviciului de termoficare pentru cele 4.500 de apartamente, precum şi pentru instituţiile publice din municipiul Deva, racordate la energia termică produsă la Termocentrala Mintia; evitarea disponibilizării în masă a salariaţilor care asigură funcţionarea centralei şi trimiterii lor în somaj, cu consecinţe grave asupra acestora şi familiilor lor, respectiv asupra comunităţii; oprirea termocentralei Mintia ar influenţa negativ întreaga economie a judeţului Hunedoara şi aşa afectată de oprirea capacităţilor industriale existente”.

Marţi, cei implicaţi au avut o întâlnire de lucru, iar miercuri soluţiile vor fi anunţate în şedinţa Comisiei de Dialog Social convocată de prefectul judeţului Hunedoara. De asemenea, reprezentanţii judeţului Hunedoara vor avea o discuţie cu ministrul Energiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici