Un oraş reşedinţă de judeţ impune noi restricţii după ce rata de infectare a ajuns la 2,20 la mia de locuitori

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole şi jocurile de noroc pot funcţiona în oraşul Buzău, începând de joi, în limita a 30% din capacitatea spaţiului, după ce rata de infectare cu Covid a ajuns la 2,20 la mia de locuitori.

2393 afișări
Imaginea articolului Un oraş reşedinţă de judeţ impune noi restricţii după ce rata de infectare a ajuns la 2,20 la mia de locuitori

Un oraş reşedinţă de judeţ impune noi restricţii după ce rata de infectare a ajuns la 2,20 la mia de locuitori

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de miercuri, o decizie privind validarea ratei de incidenţă din ultimele două săptămâni la nivelul localităţilor Buzău, Colţi, Măgura şi Padina.

Începând de joi, în municipiul Buzău, unde rata de incidenţă a ajuns la 2,20 la mia de locuitori, se vor aplica măsurile stării de alertă.

Astfel, organizarea şi desfăşurarea activităţii în instituţiile de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 6:00 – 23:00.

Restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare pot funcţiona fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului între orele 6:00 – 23:00.

Totodată, sălile de jocuri de noroc nu pot depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Tot de joi, în municipiul Buzău este permisă funcţionarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri şi lozuri, doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Măsurile se aplică pentru 14 zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici