Un pasaj pietonal subteran din Iaşi, dat în folosinţă după o investiţie de 26 milioane lei, inundat

Un pasaj pietonal subteran din zona centrală a Iaşiului, dat în folosinţă anul trecut după o investiţie de 26 milioane de lei, a fost inundat, miercuri, după ce apa provenită din topirea zăpezii s-a infiltrat prin tavanul construcţiei.

313 afișări
Imaginea articolului Un pasaj pietonal subteran din Iaşi, dat în folosinţă după o investiţie de 26 milioane lei, inundat

Un pasaj pietonal subteran din Iaşi, dat în folosinţă după o investiţie de 26 milioane lei, inundat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Pasajul pietonal subteran din zona Hala Centrală a municipiului Iaşi a fost inundat, miercuri, în urma topirii zăpezii, apa infiltrându-se prin tavanul construcţiei, iar nivelul apei ajungând până la glezne.

Acest pasaj a fost inaugurat în cursul anului trecut, investiţia, realizată din fondurile Primăriei Iaşi, ridicându-se la aproximativ 26 de milioane de lei.

În cursul zilei de miercuri, zeci de muncitori de la firma care a realizat proiectul au fost aduşi în zonă pentru lucrări de reparaţii, pasajul fiind parţial închis. Totodată, angajaţi din subordinea municipalităţii au evacuat apa din pasaj şi au curăţat căile de acces.

Construcţia pasajului subteran de la Hala Centrală a început în anul 2006, iar, potrivit proiectului iniţial, lucrările ar fi trebuit să dureze doi ani.

Întrucât în zona şantierului a fost găsite ruinele unei reşedinţe boiereşti din secolul al VIII-lea, lucrările au fost sistate timp de câţiva ani.

Pasajul a fost finalizat în cursul anului 2013, după ce Primăria Iaşi a suplimentat fondurile necesare execuţiei lucrării, de la şapte milioane de lei la 26 de milioane de lei.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi nu au făcut niciun comentariu pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici