Un pastor considerat erou pentru că a salvat sute de oameni, închis pentru abuzuri asupra copiilor

Un pastor sud-coreean, considerat cândva un erou pentru că a scos ilegal din Coreea de Nord sute de nord-coreeni, a fost închis pentru abuzuri sexuale asupra unor adolescenţi.

467 afișări
Imaginea articolului Un pastor considerat erou pentru că a salvat sute de oameni, închis pentru abuzuri asupra copiilor

Chun Ki-won

Chun Ki-won, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru molestarea copiilor la internatul său din Seul, potrivit BBC. El a respins toate acuzaţiile, dar judecătorul a stabilit că probele împotriva lui sunt clare. Chun Ki-won a fost găsit vinovat în cinci din şase cazuri de abuz împotriva copiilor.

Pastorul a fost privit ca o figură salvatoare timp de zeci de ani, oamenii numindu-l un „Schindler asiatic”. Chun a fondat Durihana, una dintre cele mai importante organizaţii din Coreea de Sud care îi ajută pe nord-coreeni să fugă prin rutele din China. El susţine că a ajutat peste 1.000 de nord-coreeni să scape de regimul dur din Coreea de Nord în ultimii 25 de ani.

Chun a devenit celebru, iar organizaţia sa a înfiinţat o şcoală alternativă pentru copiii dezertorilor nord-coreeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici