Un planor a aterizat forţat în judeţul Giurgiu

Un planor care aparţine Aerodromului Clinceni a aterizat forţat, miercuri, pe un câmp din satul Vieru, comuna Gogoşari, din judeţul Giurgiu, pilotul fiind în afara oricărui pericol.

192 afișări
Imaginea articolului Un planor a aterizat forţat în judeţul Giurgiu

Un planor a aterizat forţat în judeţul Giurgiu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, iniţial, la Serviciul Unic de Urgenţă 112 s-au primit apeluri din partea localnicilor care anunţau că planorul s-ar fi prăbuşit.

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari care au constatat că bărbatul aflat în aparatul de zbor a scăpat nevătămat şi nu este necesară intervenţia cu o autospecială cu apă şi spumă, în condiţiile în care planorul nu a suferit avarii, nu există pericol de explozie şi nu este necesară descarcerarea.

Tânărul planorist a declarat lucrătorilor ISU Giurgiu şi poliţiştilor deplasaţi la locul unde a aterizat aparatul de zbor că a fost o acţiune dirijată după ce planorul a pierdut altitudine din cauza condiţiilor meteorologice din zonă, cu ploaie, iar sportivul a spus că nu a sunat la 112 şi nu are nevoie de îngrijiri medicale.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului este asteptat un vehicul de intervenţie care să scoată planorul din noroiul de pe câmpul unde se află pentru a putea fi preluat şi transportat la Aerodromul Clinceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici