Un ploieştean acuzat că a împrumutat unui preot bani cu dodândă este cercetat pentru şantaj

Un bărbat din Ploieşti a fost reţinut de către poliţişti şi este cercetat pentru şantaj, după ce a fost denunţat de un preot căruia îi împrumutase bani cu dobândă, în momentul în care a fost prins în flagrant bărbatul acuzându-l pe preot că a vândut icoanele din biserica unde slujeşte.

30 afișări
Imaginea articolului Un ploieştean acuzat că a împrumutat unui preot bani cu dodândă este cercetat pentru şantaj

Un ploieştean acuzat că a împrumutat unui preot bani cu dodândă este cercetat pentru şantaj (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, bărbatul prins în flagrant face parte din lumea interlopă şi este un cunoscut cămătar din Ploieşti.

În luna august a anului trecut, bărbatul, poreclit "Mexicanul", a împrumutat unui preot din loclaitatea prahoveană Păuleşti suma de 10.000 de lei. Din ianuarie şi până în aprilie 2010, ameninţându-l pe preotul căruia îi împrumutase banii, interlopul a primit de la acesta 23.000 de lei şi alte bunuri, cum ar fi o centrală termică, calorifere, o plasmă TV, jante de autoturism, afirmă poliţiştii.

În cele din urmă, preotul a făcut plângere la Poliţie, cămătarul fiind reţinut, joi seară, într-o benzinărie din Ploieşti, în urma unui flagrant, în momentul în care primea de la preot suma de 840 de lei.

În momentul flagrantului, "Mexicanul" a afirmat că nu a făcut altceva decât să-şi primească înapoi banii pe care îi împrumutase.

În faţa anchetatorilor, el l-a ameninţat pe preot că va face reclamaţie la Episcopie pe motiv că părintele ar fi vândut icoanele din biserică.

Conform poliţiştilor, bărbatul prins în flagrant este cercetat pentru şantaj şi riscă între unu şi cinci ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici