Un poliţist a fost arestat după ce a incendiat maşina unei persoane căreia îi împrumutase bani

Un poliţist din Maramureş a fost arestat, joi, pentru 30 de zile, acuzat că a dat foc maşinii unei persoane căreia îi împrumutase bani. Mai mult, poliţistul şi-ar fi convins un coleg să intre ilegal în baza de date de la Evidenţa Persoanelor.

852 afișări
Imaginea articolului Un poliţist a fost arestat după ce a incendiat maşina unei persoane căreia îi împrumutase bani

Un poliţist a fost arestat după ce a incendiat maşina unei persoane căreia îi împrumutase bani

Tribunalul Maramureş a admi joi propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui S.S.A., în vârstă de 24 de ani, poliţist, cercetat pentru distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic.

Instanţa a reţinut că poliţistul, în data de 10 iulie 2022, însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat până în prezent, s-a deplasat cu un autoturism la locuinţa victimei. Bărbatul neidentificat a stropit cu motorină autoturismul parcat în faţa imobilului, aparţinând victimei, şi l-a incendiat, plecând ulterior de acolo.

„Fapta de distrugere a fost concepută şi săvârşită de inculpat în scop de răzbunare şi de constrângere, în contextul acordării de către acesta a unui împrumut martorului Z, cu implicarea martorului Y, şi a refuzului martorului Z de a-i restitui banii”, anunţă Tribunalul Maramureş.

De asemenea, pe 1 august 2022, poliţistul şi-a determinat un coleg să acceseze fără drept baza de date administrată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, pentru a verifica datele din evidenţa auto ale unei persoane.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici