Un poliţist a fost găsit spânzurat în sediul Poliţiei Aiud

Un poliţist a fost găsit spânzurat, duminică, în sediul Poliţiei Aiud, unde era angajat, bărbatul lăsând un mesaj în care îşi cere scuze familiei, însă nu îşi explică gestul.

110 afișări
Imaginea articolului Un poliţist a fost găsit spânzurat în sediul Poliţiei Aiud

Un poliţist a fost găsit spânzurat în sediul Poliţiei Aiud (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Agentul de poliţie în vârstă de 46 de ani care a fost găsit spânzurat, duminică, în sediul Poliţiei Aiud, lucra de peste 20 de ani în Poliţie, în ultimii zece ani primind calificative foarte bune şi neavând nicio sancţiune disciplinară în toată cariera.

Şeful Poliţiei Judeţene Alba, comisarul-şef Tudor Grindean, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că poliţistul din Aiud care s-a sinucis era apreciat de către colegi şi de şefi, iar în ultimii zece ani primise doar calificative foarte bune şi nu avea nicio sancţiune disciplinară în toată cariera.

Grindean a spus că bărbatul, în vârstă de 46 de ani, lucra de peste 20 de ani în Poliţie şi în 2007 chiar a fost premiat, la nivelul Inspectoratului, pentru rezultatele bune obţinute în activitate. El a afirmat că în ultimii cinci ani agentul de poliţie a primit, în fiecare an, salariu de merit pentru rezultatele foarte bune.

"E trist ce s-a întâmplat. Nu am înţeles gestul său şi am încercat să aflu mai multe vorbind cu foştii săi colegi. Era un om apreciat de către colegi şi de către şefi", a spus Grindean.

Tudor Grindean a adăugat că până în prezent echipa de anchetă care cercetează acest caz nu a putut stabili motivul care l-a determinat pe agentul de poliţie să se sinucidă.

El a menţionat că a vorbit cu apropiaţii poliţistului şi cu foştii săi colegi de serviciu şi aceştia nu ştiu să fi avut probleme sau datorii.

La rândul lor, anchetatorii care cercetează acest caz susţin că poliţistul şi-a premeditat gestul, deoarece a venit cu o funie de acasă, şi-a scris biletul de adio pe calculatorul din birou, l-a imprimat, iar apoi, înainte de a se sinucide, şi-a chemat colegul de birou la serviciu. Acesta a fost cel care l-a găsit spânzurat, într-o anexă a sediului Poliţiei Aiud.

Şeful Serviciului Cabinet din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, subcomisarul Vasile Catargiu, declara că agentul de poliţie în vârstă de 46 de ani a fost găsit decedat în sediul Poliţiei din Aiud, precizând însă că bărbatul nu era de serviciu.

Poliţistul a lăsat un bilet în care îşi cere scuze familiei şi apropiaţilor, însă nu îşi explică gestul. În biletul de adio, poliţistul spune că şi-a iubit soţia şi fiul şi le cere scuze atât acestora, cât şi colegilor de serviciu pentru "disconfortul creat" prin fapta sa.

Poliţistul era căsătorit şi avea un fiu. El lucra la formaţiunea de Criminalistică din cadrul Poliţiei municipiului Aiud.

Cazul este cercetat de o echipă de anchetă formată la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici