Un poliţist a tras în vecini, într-o localitate din Covasna

  • Un poliţist a început să tragă spre vecini, într-o localitate din Covasna.
  • Ultima dată a fost evaluat acum aproape un an şi declarat apt.
343 afișări
Imaginea articolului Un poliţist a tras în vecini, într-o localitate din Covasna

Poliţia Covasna a informat despre incidentul din Pachia, comuna Brateş, că poliţistul implicat este angajat al IPJ Covasna din anul 2002 şi face parte din corpul agenţilor de poliţie.

Ultima evaluare profesională a acestuia a avut loc în data de 03.02.2023, „rezultatul evaluării fiind cuprins în dosarul personal al poliţistului, în conformitate cu prevederile art. 3, din Anexa nr. 9, la O.M.A.I. nr. 140 din 2014, actualizat”.

Poliţistul a fost evaluat psihologic periodic, rezultatul evaluării făcând parte din categoria specială de date cu caracter personal, „în conformitate cu art. 9 din Regulamentul nr. 679 din 2016(Regulamentul General privind Protecţia Datelor”).

A fost începută verificarea internă.

Totodată, s-a dispus anularea dreptului de port şi folosire a armelor letale.

În plus, a început şi urmărirea penală în cadrul dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna.

Conform cotidianului Háromszék, poliţistul a tras mai multe focuri de armă asupra unei familii, rănindu-l pe proprietarul locuinţei. Bărbatul rănit uşor a declarat pentru Háromszék că nu ştie de ce a tras poliţistul, pentru că nu erau certaţi. Mai mult, omul legii i-ar fi cerut de mai multe ori ajutorul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici