Un poliţist din Gorj, campion la judo, acuză că nu i se mai dă dreptul să lucreze la SAS după ce ar fi cerut ca toţi colegii să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare

Paul Feroiu, un poliţist din Gorj, fost luptător în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a dat în judecată IPJ acuzând că a fost pus la dispoziţie, considerându-se că nu e apt pentru SAS, după ce ar fi cerut ca toţi colegii să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare.

13335 afișări
Imaginea articolului Un poliţist din Gorj, campion la judo, acuză că nu i se mai dă dreptul să lucreze la SAS după ce ar fi cerut ca toţi colegii să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare

Un poliţist din Gorj, campion la judo, acuză că nu i se mai dă dreptul să lucreze la SAS

Agentul şef principal de poliţie Paul Feroiu a aflat, după participarea din luna octombrie la Campionatul Naţional de Judo, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în judeţul Vâlcea, că nu mai este apt să-şi desfăşoare activitatea ca luptător în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) al IPJ Gorj, pentru că nu ar fi obţinut avizul psihologic.

Instructor de Judo şi TIR şi dublu campion la Unifight, acesta a fost singurul participant din judeţul Gorj la campionat şi a făcut parte din lotul Poliţiei Române, ocupând locul I şi cu echipa.

Bărbatul a aflat că nu va mai lucra la SAS, deşi în trecut a fost desemnat şi comandant de grupă.

„După concursul de la Călimăneşti sunt pus la dispoziţie. De aproape trei luni sunt la Serviciul Logistic. Spune doamna psiholog ca nu mai sunt bun pentru Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Dar sunt alte dedesubturi, eu mă ocupam cu pregătirea fizică, tehnico-tactică şi şedinţele de tragere la IPJ Gorj, împreună cu alţi doi colegi, promisesem că nu va trece nimeni dacă nu vin să facă aceste pregătiri, că sunt ofiţeri sau subofiţeri. Aşa că am fost executat. Trec prin cele mai groaznice momente ale vieţii din cauza unor ofiţeri plini de orgoliu, fără demnitate. Frapant este că sunt apt pentru munca de poliţist şi sunt inapt doar pentru Acţiuni Speciale. Conducerea IPJ nu are vină, nu poate să treacă peste psiholog", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Paul Feroiu.

Acesta s-a adresat instanţei, în speranţa că îşi va putea relua activitatea la SAS. În plus, a cerut alte testări psihologice la un centru acreditat din Craiova, judeţul Dolj.

„Am dat la Craiova, la un centru acreditat, două testări, dar au spus că unul dintre rezultate nu este compatibil. Mi-au trimis întâmpinarea în care se apără la tribunal. Eu am făcut o acţiune la instanţă, este de râs ce au spus. Se contrazic rău. Am făcut plângere în Contencios Administrativ. Am deranjat mai mulţi ofiţeri, mai mulţi şefi de Serviciu cu programul de pregătire tehnico-tactic, cu şedinţele de tragere lunare, programul de pregătire fizică şi cu alte lucruri de ordine şi atitudine a cadrelor în raport cu cetăţenii. Este ruşinos ce s-a întâmplat, acesta este sistemul nostru, când îi deranjezi, îţi distrug cariera şi familia. Când îi pui să muncească, să fie profesionişti, pregătiţi, te distrug. Când doreşti ca sistemul nostru să se schimbe, să devenim cu adevărat profesionişti cu atitudine faţă de cetăţeni, te distrug. Păcat, dureros şi ruşinos", a mai spus fostul luptător SAS.

În prezent, acesta este în concediu medical.

„Este dureros, dar asta este, în 15 ani de minister nu am avut nicio misiune în care să greşesc sau să fiu sancţionat pentru atitudine sau neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Domnişoara psiholog a ajuns, în nici două ore, la concluzia că nu mai sunt apt pentru Serviciul de Acţiuni Speciale. Eu nu mai fac parte din SAS. Am o dispoziţie semnată de inspectorul şef, care spune că din cauza acelui aviz de inapt pentru Acţiuni Speciale voi fi la Serviciul Logistic la dispoziţie. Dureros este că nu mi-a fost acceptată contestaţia la Centrul de testări MAI pentru a putea fi reevaluat. Aşa că trebuie să aştept şase luni, timp în care eu am pierdut locul în SAS. De fapt, acest lucru s-a urmărit, nemaifiind în SAS nu mai pot să mă ocup de programele de pregătire în IPJ Gorj. Aceasta este miza”, mai spune poliţistul, care în 17 decembrie a fost în audienţă la secretarul de stat Traian Berbeceanu.

Poliţistul speră să se rezolve problema şi să se revină la starea iniţială.

„Am raportat ce se întâmplă şi domnul Berbeceanu a dispus Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne să verifice toate aspectele", a afirmat Paul Feroiu.

În cei aproape 15 ani în care a lucrat în cadrul MAI, Paul Feroiu a obţinut peste 30 de medalii, la individual şi la echipe, la Judo, TIR şi Unifight şi a fost în lot la două campionate mondiale.

Mai mult, reprezentanţii IPJ Gorj s-au lăudat cu rezultatele obţinute la Feroiu, la campionat, în luna octombrie.

„Agentul şef principal de poliţie Feroiu Nicolae Paul, luptător în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Gorj, a obţinut (...) locul I la Campionatul Naţional de Judo, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, în oraşul Călimăneşti, judeţul Vâlcea. Luptătorul a reuşit să urce pe treapta întâi a podiumului, la categoria 90 de kilograme. Poliţistul gorjean a obţinut şi anul trecut locul I la Campionatul Naţional de Judo, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, la Vaslui", se preciza într-un comunicat al IPJ Gorj, în luna octombrie.

Paul Feroiu a fost desemnat şi comandant de grupă la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Reprezentanţii IPJ Gorj nu au răspuns, deocamdată, acuzaţiilor făcute de fostul luptător al SAS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
poliţist,
sas,
campion

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici