Un poliţist s-a urcat din mers într-un tir pentru a opri un şofer beat

Un poliţist a fost nevoit să urce, marţi, într-un tir aflat în trafic la marginea municipiului Târgu Jiu, pentru a-l opri pe şofer, care era beat.

155 afișări
Imaginea articolului Un poliţist s-a urcat din mers într-un tir pentru a opri un şofer beat

Un poliţist s-a urcat din mers într-un tir pentru a opri un şofer beat

Incidentul s-a produs în zona vămii din municipiu, agentul Aurelian Becheru de la Serviciul Poliţiei Rutiere Gorj spunând că se afla în misiune de patrulare în momentul în care a văzut că tirul mergea în zig-zag şi că nu a oprit într-o intersecţie pentru a acorda prioritate maşinii Poliţiei.

Poliţistul a spus că, împreună cu colegul său de pe echipaj, a reuşit să oprească tirul doar după ce s-a urcat din mers în cabina şoferului.

"Am încercat să orpim tirul care nu ne-a acordat prioritate în intersecţie şi am văzut că maşina respectivă mergea în zig-zag. Ceilalţi şoferi din trafic ne făceau semne disperate să oprim tirul şi, în cele din urmă, colegul meu aflat la volan a reuşit să îl depăşească şi să pună maşina Poliţiei în drum. Şoferul de pe tir doar a redus viteza, dar nu a oprit şi atunci, în mers, am fost nevoit să urc eu în cabina capului tractor şi să trag frâna de mână pentru a-l opri. În cabină se mai afla un pasager care consuma băuturi alcoolice şi care a devenit recalcitrant", a spus agentul Aurelian Becheru.

Subofiţerul a primit în ajutor două echipaje ale Poliţiei de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipale Târgu-Jiu, la acel moment poliţiştii, inclusiv cei de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă, fiind implicaţi într-o acţiune demonstrativă prilejuită de Ziua Poliţiei Române.

Şoferul autotrenului este un bărbat din Berbeşti-Vâlcea, care a negat că ar fi consumat alcool, el susţinând că ar fi băut "cel mult" două beri", însă alcooltestul a arătat că acesta avea o concentraţie de 0,67 mg/l în aerul expirat.

Poliţiştii au descoperit în cabina acestuia o sticlă de doi litri în care se mai afla circa un litru de vin, iar bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu pentru a i se recolta probe de sânge şi a i se stabili alcoolemia.

Poliţiştii au fost şi cei care au parcat tirul în parcarea Vămii din Târgu Jiu, reprezentanţi ai firmei din Vâlcea la care lucra şoferul fiind chemaţi să vină la sediul Poliţiei Rutiere Gorj pentru a lua cheile şi pentru a muta maşina de acolo.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici