Un poliţist şi un director de la Garda Forestieră au fost trimişi în judecată pentru corupţie

Un ofiţer de poliţie de la IPJ Suceava şi un director de la Garda Forestieră Suceava au fost trimişi în judecată de procurorii DNA într-un dosar de corupţie, în care sunt acuzaţi de luare de mită. În acelaşi dosar, doi administratori ai unei firme sunt acuzaţi de dare de mită.

225 afișări
Imaginea articolului Un poliţist şi un director de la Garda Forestieră au fost trimişi în judecată pentru corupţie

Un ofiţer de poliţie şi un director de la Garda Forestieră au fost trimişi în judecată pentru corupţie

Potrivit unui comunicat al DNA- Serviciul Teritorial Suceava, a fost trimis luni în judecată, Damian Gheorghe, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, aflat sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită şi „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, in scopul obţinerii pentru sine sau pentru
altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

De asemenea, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Dumitru Aurel, la data faptei şef al Serviciului Control al Aplicării Regimului Silvic şi al Trasabilităţii Materialelor Lemnoase din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în prezent director în cadrul Direcţiei de Control a Regimului Silvic şi Cinegetic din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, acuzat de luare de mită şi doi administratori ai unei firme acuzaţi de dare de mită.

Procurorii au reţinut în rechizitoriu că în data de 25 ianuarie 2016, inculpatul Damian Gheorghe, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul IPJ Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, i-ar fi anunţat reprezentanţii firmei despre controlul pe care urma să-l facă a doua zi la sediul societăţii comerciale, care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

„Ca urmare a acestui demers, în aceeaşi zi, din dispoziţia unuia dintre administratori, ar fi fost mutată de la sediul societăţii o cantitate de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală (aproximativ 88 de metri cubi), pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului ce urma a fi efectuat în ziua următoare. La data de 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv,
executat într-un mod superficial, inculpaţii Damian Gheorghe şi Dumitriu Aurel ar fi primit de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei (câte 1.500 lei de fiecare)”, se arată în comunicatul DNA.

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de câte 1.500 lei, de la inculpaţii Damian Gheorghe şi Dumitriu Aurel.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Taguri:
dna,
mită,
corupţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici