Un pompier din Miercurea Ciuc, diagnosticat cu gripă nouă

Un caz de îmbolnăvire cu gripă nouă a fost confirmat, joi, la unul dintre angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, fiind vorba despre un pompier, astfel că sediul unde acesta îşi desfăşura activitatea a fost dezinfectat, iar personalul a primit echipament de protecţie.

13 afișări
Imaginea articolului Un pompier din Miercurea Ciuc, diagnosticat cu gripă nouă

Un pompier din Miercurea Ciuc, diagnosticat cu gripă nouă (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Inspectortului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, colonelul Gheorghe Pop, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre un pompier care face parte din detaşamentul de intervenţie Miercurea Ciuc.

"El a prezenat simptome de gripă încă de luni, dar abia astăzi (joi - n.r.) am primit confirmarea că este vorba despre noua gripă. Am luat măsuri de dezinfectare a incintei în care acesta îşi desfăşura activitatea, iar angajaţilor le-au fost distribuite mănuşi şi măşti de protecţie", a declarat comandantul ISU Harghita.

Şeful ISU a comandat 460 de vaccinuri împotriva gripei cu virus A/H1N1, pentru întreg personalul, fiind primul care s-a vaccinat, joi dimineaţă.

"Nu-i pot obliga pe angajaţi să se vaccineze, dar le-am explicat că este o măsură de prevenţie binevenită", a spus Gheorghe Pop.

Pompierul confirmat cu gripă nouă a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, primeşte tratament antiviral, iar starea sa generală este bună.

Până în prezent, în Harghita au fost confirmate 59 de cazuri de gripă nouă, aproape jumătate dintre pacienţi fiind deja vindecaţi.

România a înregistrat al şaselea deces prin gripă cu virusul A/H1N1, la o persoană adultă, care suferea de bronşită cronică, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 124 de cazuri noi de gripă pandemică, numărul total ajungând la 3.551, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

Care sunt simptomele gripei porcine?

  • febra,
  • oboseala,
  • inapetenţa,
  • tuse,
  • durere în gât.

Ce măsuri de igienă sunt recomandate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu gripa porcină?

  • acoperiţi gura şi nasul cu o batistă atunci când tuşiţi sau strănutaţi şi aruncaţi batista la gunoi după utilizare;
  • spălaţi frecvent mâinile cu apă şi sapun, în special după ce strănutaţi sau tuşiţi; soluţiile pe bază de alcool pentru spălarea mâinilor pot fi utile;
  • evitaţi atingerea ochilor, nasului şi gurii deoarece virusul se poate răspândi pe această cale;
  • încercaţi să evitaţi contactul strâns cu persoane bolnave;
  • dacă va îmbolnăviţi de gripă, staţi acasă şi nu mergeţi la serviciu sau şcoală, limitând astfel contactul cu alte persoane bolnave

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici