Video Un prahovean acuzat că a ucis şi incendiat o bătrână a fost arestat

Un bărbat din comuna prahoveană Colceag a fost arestat preventiv, marţi, sub acuzaţia de omor deosebit de grav, el fiind acuzat că în urmă cu aproape două luni a ucis şi a incendiat o bătrână căreia i-a furat apoi 30 de lei.

63 afișări

Anchetatorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au anunţat, miercuri, că principalul suspect în cazul unui omor deosebit de grav, Ion Petrache, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat preventiv marţi, el fiind acuzat de omor deosebit de grav şi distrugere prin incendiere.

Potrivit sursei citate, în data de 24 august 2008, Ion Petrache a intrat în locuinţa unei bătrâne de 73 de ani din comuna Colceag, intenţia acestuia fiind de a fura bani din casa femeii, despre care se ştia în sat că are pensie mare, de 1.400 de lei. Bărbatul, care timp de mai mulţi ani lucrase ca zilier în gospodăria bătrânei, a intrat în casa acesteia în jurul orei 22:00, pe o uşă pe care a găsit-o descuiată. În momentul în care proprietara casei l-a văzut şi l-a recunoscut, Petrache a luat un briceag vânătoresc, cu lama de zece centimetri, lovind-o pe bătrână de mai multe ori, după care a luat un bidon cu motorină dintr-o magazie, a stropit în cameră şi a dat foc. Înainte de a pleca, a luat de pe o masă suma de 30 de lei.

Autorităţile, anunţate în acea seară de producerea incendiului la casa femeii, au găsit cadavrul acesteia şi au observat că trupul neînsufleţit prezintă, pe lângă arsuri, mai multe plăgi tăiate. În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea bătrânei a fost violentă şi a fost cauzată de hemoragia externă ca urmare a plăgilor tăiate, concluziile legiştilor conducând la ipoteza că femeia a fost ucisă.

Conform anchetatorilor, în cele aproape două luni de la comiterea acestei crime au fost anchetaţi cinci suspecţi, printre care şi Ion Petrache. În cursul investigaţiilor, Petrache a fost supus testului cu poligraful, însă "nu a avut nicio reacţie", spun anchetatorii. În cele din urmă, în baza probelor administrate, luni, 13 octombrie, Ion Petrache a fost reţinut, o zi mai târziu el fiind arestat preventiv. Bărbatul, care în anii '90 a mai fost condamnat pentru furt, urmează a fi judecat şi riscă pedeapsa cu închisoarea între 15 şi 25 de ani şi interzicerea unor drepturi sau închisoare pe viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici