Un preot din Cluj învaţă ţăranii să deschidă o afacere, printr-un proiect cu finanţare UE

Preotul ortodox care a organizat un târg de locuri de muncă la Cluj-Napoca a lansat, marţi, un proiect cu finanţare europeană prin care persoane din mediul rural şi fără locuri de muncă vor urma cursuri de formare profesională, iar unele dintre ele vor fi ajutate să îşi deschidă propria afacere.

1253 afișări
Imaginea articolului Un preot din Cluj învaţă ţăranii să deschidă o afacere, printr-un proiect cu finanţare UE

Un preot din Cluj învaţă ţăranii să deschidă o afacere, printr-un proiect cu finanţare UE

Preotul ortodox Dorel Gălan, coordonatorul proiectului, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că proiectul lansat, "Cariera în rural", este finanţat prin Fondul Social European - POSDRU şi se adresează exclusiv locuitorilor din şase comunităţi rurale din judeţul Cluj.

"Aceştia vor beneficia de servicii care să le faciliteze accesul pe piaţa muncii. În cele şase comunităţi vom înfiinţa câte un centru unde vor participa la cursuri de competenţe antreprenoriale persoanele care nu au locuri de muncă şi grupurile vulnerabile, cum sunt femeile şi tinerii şomeri. Ne propunem ca 12 persoane să îşi deschidă propria afacere în domenii non-agricole. De exemplu, o afacere de vânzare a produselor de ţesătorie, o pensiune sau o firmă de prelucrarea lemnului", a spus Gălan, care este preot la Biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din cartierul clujean Grigorescu.

Potrivit proiectului, grupul ţintă este constituit din 300 de persoane care vor fi selectate, consiliate şi sprijinite, din care 120 vor fi integrate în programe de formare profesională, iar dintre acestea vor fi selectate cele 12 pentru deschiderea unei afaceri.

"Pentru mine, ca preot, proiectele europene în care sunt implicat reprezintă o extensie a activităţii pastorale", a precizat Gălan.

Valoarea proiectului "Cariera în rural" este de 2,1 milioane de lei, durata de implementare fiind de 16 luni.

Preotul Dorel Gălan a organizat, în octombrie, la Cluj-Napoca, un târg de locuri de muncă, care a făcut parte, de asemenea, dintr-un proiect cu finanţare europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici