Un preot din Iaşi, cercetat penal pentru că a omorât doi câini: "Pe doi dintre ei i-am împuşcat, asta a fost toată treaba" / Motivul pentru care a recurs la acest gest

Preotul din comuna Holboca, judeţul Iaşi, este cercetat penal pentru că a împuşcat doi câini. Acesta şi-a recunoscut faptele şi susţine că îşi apăra găinile, însă, pe lângă ancheta penală, parohul va trebui să răspundă şi în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

1971 afișări
Imaginea articolului Un preot din Iaşi, cercetat penal pentru că a omorât doi câini: "Pe doi dintre ei i-am împuşcat, asta a fost toată treaba" / Motivul pentru care a recurs la acest gest

Un preot din Iaşi, cercetat penal pentru că a omorât doi câini: "Pe doi dintre ei i-am împuşcat, asta a fost toată treaba" / Motivul pentru care a recurs la acest gest

Preotul din comuna Holboca a împuşcat cei doi câini la sfârşitul săptămânii trecute şi ar fi încercat să ascundă cadavrele celor două animale, însă un vecin a auzit focurile de armă şi a sunat la 112.

Preotul susţine că a folosit arma de vânătoare pe care o deţine legal şi a împuşcat câinii care îi atacau găinile: „Pe doi dintre ei i-am împuşcat, asta a fost toată treaba”, a explicat, joi, acesta.

Vecinii susţin că nu este prima dată când preotul face uz de arma sa de vânătoare.

„Aşa face, mi-a împuşcat şi mie doi câini până acum. Cum vede un câine cum îl împuşcă”, a spus un localnic.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele preotului.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept şi uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, a declarat presei, joi, Adina Lupu, purtător de cuvânt la IPJ Iaşi.

Poliţiştii au confiscat arma preotului şi fac cercetări ca să afle câte alte animale a ucis. Bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea, între 1 şi 3 ani.

Preotul este cercetat şi de către instanţele bisericeşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei „este incompatibil cu preoţia a folosi arma sau a face vărsare de sânge”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici