Un profesor de muzică din Botoşani, suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt

Un profesor care preda muzică la Şcoala Gimnazială „Octav Băncilă” din Botoşani a fost suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt pentru a preda ore elevilor, acesta fiind primul caz de acest fel înregistrat în judeţ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

632 afișări
Imaginea articolului Un profesor de muzică din Botoşani, suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt

Un profesor de muzică din Botoşani, suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt

Profesorul de muzică Alexandru Boatcă nu mai poate preda la Şcoala Generală nr. 7 din Botoşani, după ce Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a stabilit că profesorul nu mai poate fi lăsat la catedră întrucât nu au trecut de evaluarea medicală obligatorie, fiindu-i suspendat contractul de muncă. Decizia a fost luată de conducerea şcolii după ce medicul de medicina muncii a stabilit că profesorul este inapt de muncă „ca personal didactic într-o instituţie de învăţământ”.

Conform inspectorului şef al IŞJ Botoşani, Gabriel Hârtie, profesorul a fost evaluat de un medic specialist, care i-a dat calificativul „inapt”, ceea ce a dus la suspendarea contractului de muncă, profesorul având dreptul să conteste atât deciziile şcolii, cât şi decizia luată de medicul specialist.

„A fost decizia medicului specialist să îl declare inapt. Dânsul are drept de contestaţie. Decizia de suspendare a contractului de muncă nu afectează în niciun fel activitatea şcolară, orele fiind preluate fie de un suplinitor, fie de ceilalţi profesori, mergându-se în sistemul de plată cu ora. Noi aşteptăm să vedem dacă vine cu vreo altă decizie”, a declarat Gabriel Hârtie.

Profesorul Alexandru Boatcă a fost cercetat de mai multe ori disciplinar după ce elevii s-au plâns că i-ar fi agresat în timpul orelor de curs. În primăvara acestui an profesorul s-a ales cu o diminuare cu 10% a salariului pe trei luni de zile, pentru că ar fi agresat fizic un elev.

Profesorul a refuzat să comenteze situaţia însă a depus contestaţii împotriva medicului care l-a declarat inapt la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, precum şi la Tribunalul Botoşani, împotriva şcolii care i-a suspendat contractul de muncă.

Acesta este primul caz înregistrat în Botoşani, în care un profesor este declarat inapt pentru a preda elevilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici