Un prorector al Universităţii ”Babeş-Bolyai” dă în judecată GRAUR. Comisia de Etică a universităţii a stabilit că nu a plagiat

Prorectorul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Ioan Bolovan, anunţă că va acţiona în justiţie asociaţia GRAUR pentru atingerea demnităţii sale şi a imaginii publice personale, în urma acuzaţiilor de plagiat şi a cererii de revocare a sa din Comisia de Istorie din cadrul CNATDCU.

608 afișări
Imaginea articolului Un prorector al Universităţii ”Babeş-Bolyai” dă în judecată GRAUR. Comisia de Etică a universităţii a stabilit că nu a plagiat

Un prorector al Universităţii ”Babeş-Bolyai” dă în judecată GRAUR. Comisia de Etică a universităţii a stabilit că nu a plagiat

Potrivit unui comunicat al lui Ioan Bolovan transmis, miercuri, Comisiei de Etică a UBB a stabilit, în urma audierii sale, că nu este vinovat de plagiat şi autoplagiat.

”În legătură cu documentul înaintat în data de 27 februarie 2018 Ministerului Educaţiei Naţionale de către asociaţia GRAUR Cluj-Napoca, prin care se solicită revocarea mea din Comisia de Istorie din cadrul CNATDCU pe motiv că apar în indexul creat de această organizaţie privată drept plagiator şi autoplagiator, precizez că am transmis acestei entităţi o copie după decizia Comisiei de Etică a UBB, prin care, în urma audierii mele, s-a emis rezoluţia că nu sunt vinovat de plagiat şi autoplagiat. Constatând faptul că GRAUR nu doreşte sincer cunoaşterea adevărului şi face lucruri incalificabile pentru nişte universitari profesionişti, dând dovadă de rea credinţă, îmi rezerv dreptul de a acţiona în justiţie asociaţia şi organele ei de conducere pentru atingerea demnităţii mele şi a imaginii publice personale, dar şi a UBB în cadrul căreia activez ca prorector”, se arată în comunicat.

Ioan Bolovan susţine că GRAUR a nesocotit decizia singurului for acreditat, conform legii, să se pronunţe asupra acuzelor care i-au fost aduse şi a continuat să îi menţină numele în trei poziţii în Indexul operelor plagiate redactat de această entitate, bazându-se exclusiv pe acuzaţiile jurnalistice ce i-au fost aduse pe un blog personal.

Asociaţia clujeană GRAUR, care se ocupă cu depistarea cazurilor de plagiat, a cerut, marţi, îndepărtatea persoanelor dovedite că au plagiat din structurile de decizie ale Ministerului Educaţiei, printre care se numără ministrul Educaţiei, Valentin Popa, dar şi rectori şi prorectori din mai multe oraşe. Printre numele menţionate se afla şi cel al prorectorului Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici