Un pui de urs a murit lovit de o maşină pe drumul către cota 1.400 - VIDEO

Un pui de urs a murit lovit de o maşină pe drumul de la Sinaia spre cota 1.400, iar jandarmii montani şi angajaţii Parcului Natural Bucegi au intervenit pentru îndepărtarea turiştilor de la locul accidentului, în condiţiile în care aceştia riscau să fie atacaţi de ursoaică, venită să-şi ia puiul.

1053 afișări
Imaginea articolului Un pui de urs a murit lovit de o maşină pe drumul către cota 1.400 - VIDEO

Un pui de urs a murit lovit de o maşină pe drumul către cota 1.400 - VIDEO

Imediat după incident, ursoaica a venit şi şi-a luat puiul zdrobit, pe care l-a târât până la marginea pădurii.

Potrivit lui Clementin Neguţescu, reprezentant al Parcului Natural Bucegi, incidentul a fost observat de către o patrulă a parcului, care a văzut pete de sânge pe drum şi agitaţie la marginea pădurii.

"Incidentul era inevitabil în condiţiile în care turiştii hrănesc animalele şi fac ca acestea să stea pe carosabil şi în imediata apropiere a şoselei. După ce puiul a fost omorât, situaţia putea să scape de sub control deoarece ursoiaca era furioasă şi numai venirea noastră şi a jandarmilor montani i-a îndepărtat pe turişti de locul tragediei. Altfel, animalul disperat i-ar fi putut ataca în orice moment", a declarat, marţi, Clementin Neguţescu.

Reprezentanţii Parcului Natural Bucegi şi jandarmii montani spun că vor mări numărul patrulelor pe porţiunea de drum unde urşii coboară şi le atrag atenţia turiştilor să nu mai hrănească animalele sălbatice.

"Vom recurge la amenzi pentru că altfel situaţia poate scăpa de sub control, iar turiştii riscă să fie atacaţi de aceste animale care par blânde şi prietenoase, dar oricând pot deveni agresive. Noi vom încerca acum să luăm ursuleţul mort din pădure, dar operaţiunea trebuie realizată cu mare prudenţă pentru că ursoaica este foarte agitată", a declarat, la rândul său, plutonierul Adrian Gălăţeanu de la Jandarmeria Montană Sinaia.

Video Stirileprotv.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici