Un râu din Mehedinţi a devenit groapă de gunoi. Tot satul aruncă acolo

  • Râul Drincea a fost transformat într-o adevărată groapă de gunoi
  • Tone de deşeuri sunt aruncate în albia râului de către localnici
  • Reprezentanţii Apelor Române au declarat că deşi ecologizează periodic zona, în scurt timp apar alte deşeuri.
2980 afișări

Râul Drincea a fost transformat, în zona localităţii Cujmir din judeţul Mehedinţi, într-o adevărată groapă de gunoi. Tone de deşeuri sunt aruncate în albia râului, iar reprezentanţii Apelor Române spun că, deşi ecologizează periodic zona, în scurt timp apar alte deşeuri.

Pe albia râului Drincea, în zona localităţii Cujmir din judeţul Mehedinţi, plutesc gunoie menajere, pet-uri, materiale textile şi chiar scutece pentru copii.

Sătenii recunosc că aruncă gunoaiele pe mal sau chiar în apă, dar spun că nu au unde să le depoziteze.

„Fiecare le aruncă acolo. Toate resturile, toate deşeurile menajere şi de la animale, toate sunt aruncate pe râu. Tot satul aruncă acolo. N-au fost instruiţi, primăria nu s-a implicat, n-au primit nicio sancţiune dacă au fost prinşi, că putea să pună pe cineva să urmărească”, a declarat o localnică din Cujmir.

„Nu e normal, dar asta e... Nu ne-au înştiinţat că se ridică gunoiul. Noi nu plătim bani pentru gunoi”, a spus o altă femeie din Cujmir.

Unii săteni povestesc că şi mizeria din haznale se duce tot în apele râului. „Ne deranjează, dar... dacă wc-urile, toate minunile se duc în baltă... Ce, ăia de la oraş nu ştiu?”, a adăugat un sătean.

Autorităţile locale din Cujmir spun că au stabilit amenzi de o mie de lei pentru cei care aruncă gunoaie la întâmplare, dar e greu să rezolve situaţia pentru că nu reuşesc să-i prindă pe cei care fac mizerie.

„E o situaţie dificilă, acest fenomen cu gunoaiele. Noi am încercat şi încercăm tot ceea ce e posibil pentru ecologizarea zonei. Sperăm să primim şi sprijinul Apelor Române, cărora le aparţine luciul apei şi malul râului Drincea. Am încercat să conştientiezăm şi cetăţenii să nu mai arunce gunoiul în apele râului Drincea. Am dus o campanie de informare, am pus diverse afişe, diverse indicatoare. Amenda e o mie de lei. Din păcate, nu am dat nicio amendă pentru că toţi cetăţenii refuză să ne comunice cine anume aruncă. Efectiv nu putem să-i prindem în fapt”, a declarat Grigore Pătru, reprezentant al Primăriei Cujmir.

Reprezentanţii Apelor Române spun că periodic adună gunoaiele din râu sau de pe maluri, dar localnicii aruncă altele.

„Apele Române supraveghează şi igienizează periodic cursurile de apă, dar, din păcate, într-un timp scurt, după ce deşeurile au fost adunate, apar altele noi. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că aceste gunoaie nu pot fi aruncate la întâmplare, în locuri neamenajate sau în zona cursurilor de apă deoarece constituie sursă de poluare, adevărate focare de infecţie”, a declarat Magda Someşan, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi.

Potrivit reprezentanţilor Apelor Române, amenzile pentru cei care aruncă deşeuri pot ajunge la 25.000 de lei.

Imagini dezolante cu albia râului Drincea, ticsită de gunoaie, au fost postate şi pe reţelele de socializare. Aşa au aflat şi comisarii Gărzii de Mediu Mehedinţi, care au început controale în zonă, potrivit reprezentanţilor acestei instituţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici