Un român a supravieţuit şase zile în deşert

Un turist român care s-a rătăcit în deşertul australian, în timpul unei plimbări, a reuşit să îşi sune familia din România, pe telefonul mobil şi a fost salvat de autorităţi după şase zile, informează The Age.

26 afișări
Imaginea articolului Un român a supravieţuit şase zile în deşert

Un român a supravieţuit şase zile în deşert (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţiştii au spus că bărbatul este norocos să fie în viaţă, după ce a plecat din oraşul Yulara, în apropiere de Uluru, spre Lacul Amadeus, care se află la 45 de kilometri de localitate.

Românul şi-a luat doar patru litri de apă cu el, pe care i-a băut în primele trei zile de la începerea excursiei.

Extenuat şi deshidratat, el a decis să se întoarcă în oraş, însă s-a rătăcit pe drum şi a mai petrecut alte trei zile în deşert, fără apă sau mâncare.

Bărbatul a reuşit, totuşi, să ajungă în aria acoperită de serviciul său de telefonie mobilă şi a sunat la rudele lui din România, le-a dat coordonatele locului în care se afla cu ajutorul GPS-ului, după care aceştia au alertat autorităţile australiene.

Poliţiştii au survolat zona deşertului cu un elicopter şi l-au găsit pe român la 22 de kilometri de Yulara. Acesta a fost transportat la spitalul din oraş, starea sa fiind, în prezent, bună.

"Acest bărbat este un excursionist cu experienţă, care s-a plimbat prin America de Sud şi Asia. Însă chiar cineva cu experienţa lui, aproape că n-a supravieţuit. (...) Trei persoane au dispărut în aceeaşi zonă în ultimii ani, iar poliţiştii au spus că, în ciuda resurselor alocate pentru găsirea acestora, ei sunt încă dispăruţi", a spus şeful Poliţiei Teritoriale de Nord, Kerry Harris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici