Un român arestat în Spania, aflat în greva foamei de la 9 mai

Un român se află în greva foamei în penitenciarul Valdemoro din apropiere de Madrid, de la 9 mai, protestul său desfăşurându-se cu scurte pauze, a comunicat, la solicitarea MEDIAFAX, Ambasada României la Madrid.

21 afișări
Imaginea articolului Un român arestat în Spania, aflat în greva foamei de la 9 mai

Un român arestat în Spania, aflat în greva foamei de la 9 mai (Imagine: Mediafax Foto)

Românul este însă sub control medical strict, el fiind hidratat şi îngrijit de autorităţile închisorii.

Ambasada României, care nu a fost contactată pentru sprijin de către românul arestat, ci s-a autosesizat în acest caz, este în permanent contact cu autorităţile penitenciare spaniole. Deţinutul se află, de altfel, sub control medical, la infirmeria închisorii.

Autorităţile penitenciarului sunt inclusiv pregătite să îl transporte pe acesta la spital, în cazul în care va fi necesar. Românul este slăbit, potrivit sursei citate, iar familia a fost anunţată să îl viziteze.

Românul, arestat în luna februarie alături de alte persoane, în urma unei operaţiuni ample a poliţiei spaniole, a intrat iniţial în greva foamei solicitând astfel ca anchetatorii să accepte în cazul său o probă de voce. După ce solicitarea i-a fost admisă, românul a renunţat la gest. El s-a răzgândit apoi şi a reintrat în greva foamei pentru a cere să fie judecat în stare de libertate.

Ambasada României a mai intervenit o dată, la sfârşitul lunii mai, în cazul aceluiaşi român. Ambasada a comunicat, la 1 iunie, la solicitarea MEDIAFAX, că în urma unei sesizări primite, Secţia consulară a intervenit în cazul unui român care se afla în penitenciar în greva foamei de trei săptămâni. Conform sursei citate, o echipă consulară s-a deplasat la acea dată la penitenciar, convingându-l pe român să iasă din greva foamei. Consulatul român a promis că îl va mai vizita pe român şi se va asigura că acesta va avea parte de un proces corect. Potrivit ambasadei, pe durata protestului românul a avut asistenţă medicală.

Românul este anchetat pentru săvârşirea de fraude cu carduri bancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici