Un şef din Primăria Capitalei a solicitat locuinţă socială, deşi are o situaţie materială bună

Proiectul privind aprobarea listei de repartizare a locuinţei din fondurile proprii ale municipiului Bucureşti a fost respins, întrucât pe ea figura o angajată a Primăriei Capitalei, despre care majoritatea membrilor CGMB afirmau că este înstărită, deşi femeia susţine contrariul.

121 afișări
Imaginea articolului Un şef din Primăria Capitalei a solicitat locuinţă socială, deşi are o situaţie materială bună

Un şef din Primăria Capitalei a solicitat locuinţă socială, deşi are o situaţie materială bună (Imagine: Ovidiu Micsik/Medifax Foto)

Discuţiile privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea listei de aprobare a locuinţelor achiziţionate sau construite din fonduri proprii ale municipiului Bucureşti, pe care figurează opt persoane evacuate şi nouă angajaţi ai primăriei, au durat aproape două ore.

Majoritatea timpului a fost alocat discuţiilor privind solicitarea unei locuinţe sociale făcută de Mirela Ercuţ, şef Serviciu relaţii publice şi informare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, care figurează în evidenţele serviciului de specialitate ca fiind posesoarea unui autoturism Volvo, a unui teren de cinci hectare şi având un venit de 3.000 de lei pe lună.

Cei mai mulţi dintre membri Consiliului General al Municipiului Bucureşti au spus că aceasta nu este o persoană săracă şi că ea trebuie scoasă de pe listă. Ei au contestat modalitatea în care au fost realizate criteriile pentru includerea pe listă a solicitanţilor de locuinţe sociale şi au cerut să le fie înmânată o situaţie exactă a acestora.

Mirela Ercuţ a spus că autoturismul Volvo a fost cumpărată în 2007 cu .4500 de euro, că în ianuarie 2010 a avut un venit de 1300 de lei, care a scăzut lunar ajungând în iulie la 851 de lei, pentru ca în noiembrie să fie majorat la 2.500 de lei "pentru că a muncit".

"Am o bunică pentru care medicaţia lunară mă costă 300 de lei, un copil student şi un soţ care s-a angajat de câteva luni. Stau cu chirie. Vi se pare că sunt bogată?", a spus Mirela Ercuţ în şedinţa CGMB.

Mai mult, ea a precizat că cele cinci hectare de teren pe care le-ar deţine sunt împărţite la nouă moştenitori.

În urma votului uninominal, proiectul de hotărâre a fost respins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici