Un sucevean căutat internaţional pentru un omor din 2008 a fost prins de poliţişti

Un sucevean în vârstă de 45 de ani, zis "Danezul", condamnat la 22 de ani de închisoare pentru un omor comis în mai 2008 şi care era urmărit internaţional, a fost prins de poliţiştii suceveni şi introdus joi în arestul IPJ Suceava.

205 afișări
Imaginea articolului Un sucevean căutat internaţional pentru un omor din 2008 a fost prins de poliţişti

Un sucevean căutat internaţional pentru un omor din 2008 a fost prins de poliţişti (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii judiciarişti suceveni, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale(SAS) din IPJ Suceava, au reuşit joi să reţină un bărbat condamnat în 2012 pentru omor calificat, faptă comisă în anul 2008 şi care se sustrăgea executării pedepsei, fiind urmărit internaţional.

Sursa citată a precizat că Ioan Lucaci, în vârstă de 45 de ani, zis "Danezul", faţă de care Tribunalul Suceava a emis în 14 noiembrie 2012 mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat 22 ani închisoare pentru omor calificat, a fost încarcerat în arestul IJP Suceava.

Potrivit cercetărilor, bărbatul, împreună cu doi prieteni, au agresat un alt bărbat, pe care l-au bătut cu pumnii, cu picioarele şi cu o bâtă de baseball în zone vitale ale corpului, producându-i leziuni care au dus la moartea victimei.

Condamnatul a fost pus în urmărire de IGPR în anul 2012 inclusiv pe plan internaţional şi a fost inclus în lista celor mai căutaţi urmăriţi la nivel internaţional.

În urma investigaţiilor s-a stabilit că bărbatul s-a întors la domiciliu în noaptea de miercuri spre joi, revenind din Italia, unde se sustrăgea executării pedepsei.

O echipă complexă formată din 12 poliţişti judiciarişti şi luptători SAS l-au depistat, reţinut şi încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici