Un tânăr a căzut într-o cascadă din judeţul Cluj - VIDEO

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a căzut într-o cascadă din judeţul Cluj, duminică după-amiază, într-o zonă folosită de aplinişti, mai multe echipe de la Salvamont şi SMURD intervenind pentru recuperarea victimei.

168 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a căzut într-o cascadă din judeţul Cluj - VIDEO

Un tânăr a căzut într-o cascadă din judeţul Cluj

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 15.00, în zona satului Răchiţele, la cascada Vălul Miresei, înaltă de aproximativ 50 de metri.

Victima făcea parte dintr-un grup de turişti veniţi în zonă să-şi petreacă Paştele şi urcase pe munte pentru a-şi face o fotografie, moment în care a alunecat şi a căzut în cascadă, care are o înălţime de peste 50 de metri. Tânărul a căzut în bazinul cascadei, care are o adâncime de peste şase metri.

Alpinistul Dorin Potrea, care a participat la operaţiunea de salvare a tânărului, a spus că şeful Serviciului Salvamont Mărgău, Florin Mihuţ, a coborât pe coardă în bazinul cascadei să-l salveze pe tânăr, dar nu a reuşit. Salvamontistul a reuşit să îl prindă pe tânăr de umăr, însă acesta a alunecat şi a căzut în apă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, locotenent Andrei Biriş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că tânărul a fost scos din apă după peste patru ore de la producerea incidentului, de către echipe de intervenţie formate din salvamontişti şi scafandri de la ISU.

Echipajul SMURD aflat la faţa locului nu l-a mai putut salva pe tânăr, cu toate că s-au încercat manevre de resuscitare.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici