Un tânăr a fost rănit în urma unei explozii produse la o locuinţă din Cluj-Napoca. Locatarii, evacuaţi/ Tânărul va fi transportat la un spital de arşi

Un tânăr a fost rănit, joi la prânz, în urma unei explozii produse în locuinţa acestuia din Cluj-Napoca, mai mulţi locatari fiind evacuaţi din bloc, iar Inspectoratul de Stat pentru Construcţii verifică structura de rezistenţă a blocului. Explozia a fost urmată de un incendiu.

2134 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a fost rănit în urma unei explozii produse la o locuinţă din Cluj-Napoca. Locatarii, evacuaţi/ Tânărul va fi transportat la un spital de arşi

Un tânăr a fost rănit în urma unei explozii produse la o locuinţă din Cluj-Napoca. Locatarii, evacuaţi

Explozia a avut loc într-un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze.

Mihail Damian, şeful Serviciului de Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a declarat pentru MEDIAFAX că un tnăr de 25 - 28 de ani a fost rănit în urma deflagraţiei, acesta fiind transportat la spital.

De asemenea, mai mulţi locatari au fost evacuaţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, Inspectoratul de Stat pentru Construcţii verifică structura de rezistenţă a blocului

Explozia a fost urmată de un incendiu, pe care pompierii au reuşit să-l stingă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat pentru MEDIAFAX că în total au fost evacuate şapte persoane care se aflau în momentul exploziei în bloc, iar alte cinci persoane au primit îngrijiri medicale de la medici.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost afectate în total 12 locuinţe, precum şi structura de rezistenţă a blocului.

Martorii spun că tânărul rănit este un student care închiria locuinţa unde a avut loc explozia.

"Era foarte ars, cu hainele arse pe el, era panicat şi în stare de şoc. A coborât un etaj, de la etajul doi, unde era apartamentul explodat, şi a sărit jos de la etajul 1. Eu l-am ajutat şi am sunat la 112", a declarat un martor.

Primarul Emil Boc, aflat la locul exploziei, a declarat, la rândul său, că Primăria poate pune la dispoziţia oamenilor 16 locuinţe de urgenţă.

"Poliţia locală asigură paza blocului, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică şi cu gaze", a spus Boc.

Tânărul rănit în explozia de la Cluj va fi transportat la un spital de arşi

Tânărul rănit în explozia produsă într-un bloc din Cluj-Napoca va fi transportat la un spital de arşi, el având arsuri pe 13% din suprafaţa corpului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristina Ghervan, a declarat că tânărul în vârstă de 19 ani rănit, în urma exploziei, prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului şi va fi transferat cu un elicopter la un spital de arşi.

"Pacientul în vârstă de 19 ani este din Arad şi prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, gâtului, porţiunii superioare a toracelui şi mâinilor. Sunt afectate căile aeriene superioare şi a fost intubat de SMURD. Este stabil şi asistat ventilator şi hemodinamic şi aşteptăm transferul către un spital de arşi, cu un elicopter. Fie la Timişoara, Iaşi sau Bucureşti. Faptul că este ars la faţă şi la mâini nu este de foarte bun prognostic, nici estetic, nici funcţional”, a spus Ghervan.

Tânărul a fost rănit, joi la prânz, în urma unei explozii produse în locuinţa pe care o închiria în Cluj-Napoca. Mai mulţi locatari au fost evacuaţi din bloc, iar Inspectoratul de Stat pentru Construcţii verifică structura de rezistenţă a blocului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici