Un tânăr a murit la scurt timp după ce a fost înţepat de o albină

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Săvineşti, judeţul Neamţ, a murit după ce a fost înţepat de o albină, deasupra sprâncenei, incidentul petrecându-se într-o pădure din Tarcău.

259 afișări
Imaginea articolului Un tânăr a murit la scurt timp după ce a fost înţepat de o albină

Un tânăr a murit la scurt timp după ce a fost înţepat de o albină (Imagine: Mediafax Foto)

Daniel Stan (20 ani), împreună cu alţi patru bărbaţi, a mers, marţi, în pădurea comunei Tarcău, pentru a curăţa o zonă unde fuseseră tăiaţi mai mulţi copaci, în contul unei firme care contractase o lucrare silvică.

La un moment dat, Daniel Stan i-a spus fratelui său că se simte rău şi că a fost înţepat de o albină desupra sprâncenei. Prietenii tânărului i-au spus să stea liniştit, dar după un sfert de oră bărbatului i s-a făcut şi mai rău şi a fost urcat de ceilalţi patru în maşina cu care veniseră din Săvineşti şi dus spre ieşirea din pădure.

Când au ajuns într-o zonă în care era semnal la telefonul mobil, au sunat la 112 şi au anunţat Ambulanţa, iar ulterior s-au întâlnit cu echipajul medical venit să-i preia. Tânărul a fost dus la Spitalul Orăşenesc Bicaz, unde a murit în camera de gardă a spitalului.

Tatăl tânărului, Mircea Stan, a declarat că fiul său nu era alergic la înţepăturile insectelor.

"Băiatul nu era alergic la înţepături de albine sau de viespe. Că dacă era, nu-l mai trimiteam în pădure. Acum aştept să văd ce zic medicii, care a fost cauza morţii", a spus Mircea Stan.

Medicul Daniela Tărăcoasă, director medical al Spitalului Orăşenesc Bicaz, a declarat că pacientul a fost adus mort la unitatea medicală.

"La noi în cadrul unităţii de primire a urgenţelor pacientul a ajuns cu puls şi tensiune zero şi avea pupilele dilatate, semne care indică moartea clinică sau, în anumite situaţii, decesul. Timp de 40 de minute noi am făcut manevre de resuscitare care, însă, nu au avut niciun rezultat. Am făcut tot ce era posibil pentru a salva o viaţă", a spus medicul din Bicaz.

Cadavrul lui Daniel Stan a fost transportat la morgă, pentru necropsie, legiştii urmând să afle care a fost cauza medicală a decesului. Cel mai probabil, moartea a fost cauzată de un şoc anafilactic provocat de înţepătura albinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici