Un tânăr care nu s-a oprit la somaţiile poliţiştilor a fost împuşcat în abdomen

Un tânăr sucevean în vârstă de 29 de ani a fost rănit, abdomen, duminică dimineaţă, fiind împuşcat de un echipaj de poliţie care îl urmărea, tânărul refuzând să oprească atât la somaţiile verbale, cât şi după ce poliţiştii au tras focuri de avertisment.

298 afișări
Imaginea articolului Un tânăr care nu s-a oprit la somaţiile poliţiştilor a fost împuşcat în abdomen

Un tânăr care nu s-a oprit la somaţiile poliţiştilor a fost împuşcat în abdomen (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Gabriel Panţiru, a declarat că duminică dimineaţa, în jurul orei 2.15, în zona municipiului Rădăuţi, un echipaj de poliţie a semnalizat şoferului unui autoturism să oprească, dar acesta nu s-a conformat şi poliţiştii au plecat în urmărirea lui pe traseul Marginea-Horodnicul de Sus- Voitinel-Vicovu de Sus, cu trei echipaje.

În Vicovu de Sus, drumul a fost blocat de un echipaj de poliţie, iar şoferul urmărit a întors spre Vicovu de Jos, a intrat pe o stradă lăturalnică, iar cele două persoane aflate în maşină au coborât şi au fugit.

Poliţiştii au plecat, la rândul lor, pe jos în urmărirea şoferului, iar pentru că era întuneric şi exista riscul să-l piardă pe suspect l-au somat să se oprească, verbal, apoi au tras focuri de avertisment, după care au tras spre suspect, rănindu-l.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Suceava, tânărul rănit este cercetat în două dosare penale pentru conducere fără permis.

Directorul medical al SJU Suceava, Doina Motan Ganea, a declarat că tânărul a avut o plagă împuşcată în rinichiul stâng şi dublă plagă în intestinul subţire.

"S-a intervenit cu o echipă mixtă, urolog şi chirurg şi s-a efectuat nefrectomie stângă (extirpare rinichi - n.r.), iar chirurgul a făcut o enterectomie segmentară (a extirpat porţiunea împuşcată din intestinul subţire - n.r.)", a spus Motan Ganea.

Ea a precizat că pacientul este stabil şi este internat în secţia de Antestezie Terapie Intesivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici