Un tânăr cu ciroză hepatică îi solicită lui Băsescu să fie eutanasiat

Un tânăr de 29 de ani, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, i-a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să fie eutanasiat deoarece este grav bolnav, suferind, printre altele, de ciroză hepatică şi fiind în imposibilitatea de a se deplasa.

138 afișări
Imaginea articolului Un tânăr cu ciroză hepatică îi solicită lui Băsescu să fie eutanasiat

Un tânăr cu ciroză hepatică îi solicită lui Băsescu să fie eutanasiat

Eugen Constantin Anghel şi-a petrecut primii 18 ani la Centrul de Plasament Ion Creangă din Piatra Neamţ, după care a venit la Constanţa pentru a se angaja la Şantierul Naval. Boala sa a debutat în urmă cu cinci ani, perioadă pe care a petrecut-o mai mult prin spitale. În prezent, el a decis să-i solicite lui Traian Băsescu să-i aprobe eutanasierea.

"Vă cer imperios să acceptaţi eutanasierea mea. Sufăr de prea mult timp şi am depus nenumărate eforturi pentru a fi ajutat, dar, din păcate, nu mai suport această suferinţă inimaginabilă şi doresc să plec din această lume crudă şi nepăsătoare care nu vede suferinţa la care sunt supus din 2003", se arată în scrisoarea pe care Eugen Constantin Anghel i-a trimis-o şefului statului.

El suferă de ciroză hepatică virală B, insuficienţă hepatică cronică, icter, ascită, hernie ombilicală, hernie inghinală.

Tânărul i-a mai transmis lui Traian Băsescu că nu se mai poate deplasa şi că s-a gândit de mai multe ori să-şi ia viaţa ca să nu mai fie o povară pentru prietenii săi. Eugen Constantin Anghel mai susţine că pensia pe caz de boală, în valoare de 350 de lei, nu îi ajunge nici pentru medicamentele ieftine.

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa susţin că boala tânărului a fost depistată în stare avansată, iar el se află pe lista de aşteptare la transplanturi pentru că are nevoie de un ficat nou. Potrivit medicilor, în România eutanasierea nu este legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici