Un tânăr de 17 ani, confirmat cu COVID, vaccinat cu prima doză, a murit

  • Un tânăr de 17 ani, confirmat cu Covid, care suferea de diabet zaharat, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.
  • Acesta fusese vaccinat cu prima doză de vaccin în aprilie.
4642 afișări
Imaginea articolului Un tânăr de 17 ani, confirmat cu COVID, vaccinat cu prima doză, a murit

Potrivit reprezentanţilor spitalului, tânărul de 17 ani a ajuns sâmbătă la UPU cu mijloace proprii. Acesta era conştient, cu dispnee, stare generală alterată şi cu valori mari ale glicemiei. Acesta era cunoscut cu diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant.

Pacientul a fost primit în UPU în sectorul în care sunt izolaţi pacienţii suspecţi şi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, fiind suspect de infecţie.

„Aici a fost investigat paraclinic şi imagistic, i s-a efectuat test PCR pentru SARS-CoV-2, a primit îngrijiri medicale de urgenţă, complexe şi complete. Cu toate acestea, evoluţia a fost una nefavorabilă, starea pacientului s-a agravat rapid, a fost intubat şi ventilat mecanic”, susţin reprezentanţii spitalului.

Duminică, tânărul a intrat în stop cardiorespirator, dar a fost resuscitat, iar luni a intrat din nou în stop cardiorespirator, dar manevrele de resuscitare efectuate timp de o oră au rămas fără rezultat. A fost confirmată şi infecţia cu SARS-CoV-2.

Reprezentanţii spitalului susţin că, din informaţiile furnizate de DSP, tânărul ar fi fost vaccinat cu prima doză Pfizer în aprilie.

Incidenţa cazurilor de Covid a ajuns marţi în Craiova la 8,91 la mie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici