Un tânăr de 19 ani riscă să-şi piardă vederea după ce a cumpărat lentile de contact de pe internet

Un tânar în vârstă de 19 ani a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice cu complicaţii foarte grave la ochi şi riscă să- şi piardă vederea după ce şi-a pus lentile de contact cumpărate de pe internet, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, managerul unităţii sanitare, Monica Pop.

1387 afișări
Imaginea articolului Un tânăr de 19 ani riscă să-şi piardă vederea după ce a cumpărat lentile de contact de pe internet

Un tânăr de 19 ani riscă să-şi piardă vederea după ce a cumpărat lentile de contact de pe internet(Imagine: Shutterstock/Mediafax foto)

"Tânărul, student la matematică, s-a prezentat la spital acum câteva zile. Avea infecţie severă cu un stafilococ extrem de agresiv. Pot spune este moarte clinică a ochiului, pentru că infecţia a afectat globul ocular nu doar corneea. Dacă va răspunde la tratament, oricum va fi nevoie de transplant de cornee", a declarat profesor doctor Monica Pop.

Conform medicului, studentul şi-a cumpărat de pe Internet mai multe perechi de lentile de contact. Tânărul le-a spus medicilor că a achiziţionat lentilele cu 400 de lei şi că nu este prima dată când le comandă de pe diferite site-uri.

"Pacientul este în continuare internat, încercăm să-i salvăm vederea, probail va fi suspus unui transplant de cornee. Nu este primul caz de acest gen, astfel ca atragem atenţia asupra pericolului major al achiziţionării şi folosirii medicamentelor şi dispozitivelor medicale cumpărate de pe diverse site-uri, acestea fiind de multe ori contrafăcute şi/sau nesterile", a mai spus Monica Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici