Un tânăr din Bistriţa care lucra pe vasul Costa Concordia a supravieţuit naufragiului

Un tânăr din Bistriţa care lucra pe vasul Costa Concordia a supravieţuit naufragiului, el fiind, în prezent, cazat într-un hotel din oraşul Grosseto, alături de alţi români.

1252 afișări
Imaginea articolului Un tânăr din Bistriţa care lucra pe vasul Costa Concordia a supravieţuit naufragiului

Un tânăr din Bistriţa care lucra pe vasul Costa Concordia a supravieţuit naufragiului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit familiei, Dan Theodor C. s-a angajat, în vara anului trecut, ca vânzător pe acest vas, acesta fiind primul lui contract pe un vas de croazieră cu o valabilitate până în luna februarie.

Sora lui, Anamaria C., a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că întreaga familie a trăit clipe de coşmar până când a aflat că Dan Theodor a supravieţuit naufragiului.

"Din fericire, fratele meu avea telefonul la el şi, imediat după ce s-a auzit o bubuitură puternică şi a început evacuarea pasagerilor, a reuşit să ne contacteze. Ne-a spus că trăieşte, că e salvat şi că ne va recontacta de îndată ce va putea fiindcă bateria telefonului era pe terminate şi nu a avut încărcător la el", a declarat Anamaria C.

Potrtivit sursei citate, imediat familia a luat legătura cu Ambasada României în Italia, instituţie pe care a informat-o despre starea tânărului.

"Cei de al Ambasadă au fost extrem de amabili. Ne-au contactat de fiecare dată când au avut o informaţie. Ne-au spus unde se află. Am ştiut că e în regulă chiar şi atunci când nu am putut vorbi cu el", a spus Anamaria C.

Ea a adăugat că fratele ei se afla, duminică, într-un hotel din oraşul Grosetto, alături de alţi români, şi aştepta ca autorităţile să facă toate demersurile oficiale pentru ca românii să se poată întoarce acasă.

"Probabil că unii nu au acte şi de aceea durează mai mult, mă gândesc eu. Deocamdată, nu ştim când se va întoarce acasă, sperăm cât mai curând", a spus Anamaria C.

Ea a declarat că fratele ei nu i s-a părut speriat de cele întâmplate, ci mai degrabă "şocat". El urma să revină acasă în februarie, când i se termina contractul semnat cu nava de croazieră.

Peste 4.000 de pasageri au fost evacuaţi de pe nava de croazieră Costa Concordia vineri, aceasta naufragiind pe un banc de nisip lângă Insula Giglio, la sud de Toscana, după ce a pornit într-un tur al Mediteranei de la Civitavecchia, lângă Roma, anunţa presa locală şi Paza de Coastă, relata AFP.

Douăzeci de turişti români se aflau la bordul navei de croazieră italiene care a eşuat, în cursul nopţii, în largul insulei italiene Giglio, anunţa compania Costa Crociere, în prezent neexistând informaţii despre starea acestora, transmitea AFP.

Bilanţul provizoriu al accidentului este de trei morţi şi circa 40 de răniţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici