Un tânăr din Petrila a fost împuşcat în umăr de un poliţist

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din Petrila a fost împuşcat în umăr, marţi după-amiază, de un poliţist, în timp ce oamenii legii încercau să îl reţină, poliţiştii declarând că arma s-a descărcat accidental.

259 afișări
Imaginea articolului Un tânăr din Petrila a fost împuşcat în umăr de un poliţist

Un tânăr din Petrila a fost împuşcat în umăr de un poliţist

Incidentul a avut loc în zona cartierului Muncii din oraşul Petrila, în timp ce mai mulţi poliţişti încercau să aplice un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele lui Marcu Petru Mihai.

În urma ciocnirilor dintre poliţişti şi prietenii de care era însoţit tânărul, arma unui agent de Poliţie s-a descărcat, provocându-i acestuia o plagă împuşcată în braţul stâng.

Familia lui Marcu Petru Mihai, care are de executat patru ani de închisoare pentru furt din şcoli şi societăţi comerciale, îi acuză pe poliţişti de rele tratamente, declarând că acesta nu încerca să fugă de forţele de ordine, pentru că îşi pregătise bagajul pentru a se prezenta la Poliţie.

"Aveam geanta făcută, tot. A avut o condamnare pentru patru ani. Azi dimineaţă (marţi - n.r.) au venit poliţiştii, într-adevăr nu a fost acasă, a fost ziua lui şi a fost la chef la Petroşani. Am vorbit cu ei, şi cel puţin domnul Câmpeau (poliţist de la Petrila - n.r.) mi-a promis că până mâine (miercuri - n.r.) la opt pot să vin eu cu el la secţie. A ieşit să-şi ia un bidon de suc şi ţigări şi dintr-un metru să-l împuşti… Îl ţineau de mâini şi el a zis «staţi să mă duc să-mi iau geanta». Mi-au spus că pistolul s-a descărcat accidental, păi îmi omoară copilul?", a declarat mama tânărului.

Poliţiştii susţin, însă, că tânărul era însoţit, în momentul în care a fost identificat, de mai mulţi prieteni, care au încercat să îi împiedice să îl reţină.

"Tânărul a fost identificat în zona cartierului Muncii, unde era însoţit de mai multe persoane ce au încercat să împiedice organele de Poliţie să îl reţină, moment în care un cadru de Poliţie a introdus un cartuş pe ţeavă în vederea folosirii ulterioare a acestuia, dacă se impunea în momentul imobilizării tânărului. Din cauza intervenţiei celorlalte persoane (din anturajul tânărului - n.r.), care trăgeau şi de tânăr, şi de poliţişti, pistolul agentului s-a descărcat, provocându-i o plagă prin împuşcare în braţul stâng", a declarat corespondentului MEDIAFAX Alexandru Scafariu, adjunctul şefului Poliţiei Petrila.

Marcu Petru Mihai a fost internat la Secţia de Chirurgie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, urmând să fie investigat şi de un chirurg, deşi conform radiografiilor glonţul nu a atins osul.

Poliţiştii din Petrila susţin că angajatul MIRA a procedat corect, dar că s-a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care va verifica incidentul.

Tânărul de 26 de ani se află sub paza poliţiştilor, urmând ca atunci când medicii vor decide să fie transportat la penitenciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici