Un tânăr dispărut de acasă în urmă cu 22 de ani s-a reîntâlnit cu mama sa - VIDEO

Un tânăr care a dispărut de acasă, din Bucureşti, în 1988, ajungând în mai multe centre de asistenţă socială, s-a întâlnit sâmbătă cu mama sa, la Oradea, unde tânărul locuieşte în prezent.

66 afișări
Imaginea articolului Un tânăr dispărut de acasă în urmă cu 22 de ani s-a reîntâlnit cu mama sa - VIDEO

Un tânăr dispărut de acasă în urmă cu 22 de ani s-a reîntâlnit cu mama sa

Tânărul Dan Dumitru Enache a dispărut de acasă, din Bucureşti, în mai 1988, după ce a fost lăsat de o mătuşă să se joace cu alţi copii, pe stradă.

"Îi plăceau foarte mult trenurile. Eu eram la serviciu, iar el s-a urcat într-un tren care l-a adus la Oradea. Credea că îl va aduce înapoi", a declarat, sâmbătă, presei, Constanţa Tudor, mama acestuia.

El a fost găsit în Gara Oradea, apoi a ajuns la Căminul Spital de la Cighid, iar acum locuieşte într-un apartament al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

"Când l-am văzut, l-am recunoscut. Seamănă cu mine şi am ştiut că e el. De atâta vreme, nici nu credeam că o să îl mai revăd vreodată", a povestit femeia.

Regăsirea celor doi a început în septembrie 2009, când reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au fost contactaţi de Poliţia Bihor, care a cerut detalii despre caz după ce o reprezentantă a Poliţiei din Buzău a sesizat, căutând în arhivele IGPR, că o persoană cu identitate necunoscută, numită Dan Dan şi aflată în Bihor, seamănă destul de mult cu un copil dat dispărut în 1988, în Bucureşti.

Video stirileprotv.ro

Testul ADN a dovedit, în 13 iulie, că Dan şi Constanţa sunt mamă şi fiu, cei doi întâlnindu-se pentru prima dată, sâmbătă, la Oradea.

Fiind şomeră, femeia locuieşte în localitatea Pietrele din Giurgiu, din bunăvoinţa unor cunoştinţe, astfel că nu avea bani să ajungă la Oradea să îşi vadă băiatul, însă a primit ajutor pentru a reuşi să se întâlnească cu acesta. Ea se va întoarce acasă duminică.

"Până atunci, o să-i spun de toate nebuniile pe care le făcea. Nu rămân aici cu el, pentru că nu vreau să-i stric viitorul, iar viitorul lui e aici. În Giurgiu nu ar avea cum să îşi găsească de lucru. Poate în curând o să mă facă bunică", a spus femeia.

Tânărul are 30 de ani şi a urmat cursurile Şcolii Profesionale "George Bariţiu", profilul zidărie, absolvite în anul 2004, de când este angajat la o firmă de construcţii.

El spune că în toamnă va reveni la numele pe care îl avea de copil: Dan Dumitru Enache.

"Când a sosit raportul ADN, mi-a zis că numele de «Dan Dan», nume care i s-a dat după ce a ajuns în centrele noaste, pentru că aşa spunea el că îl cheamă, trebuie să dispară şi că pe el îl cheamă Dan Dumitru Enache", a afirmat Adrian Tonceanu, instructorul de educaţie din cadrul DGASPC, care îl monitorizează pe tânăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici