Un teatru din România, bijuterie arhitectonică, folosit pentru nunţi. Ce propunere a fost făcută pentru a evita atitudinile necivilizate

Conducerea Teatrului „Mr. Gheorghe Pastia" cere Consiliului Local din Focşani întocmirea unui regulament pentru situaţiile în care se oficiază ceremonii de stare civilă în clădirea teatrului. Potrivit conducerii, au fost situaţii în care cei prezenţi au aruncat cu şampanie şi prăjituri pe pereţi.

1617 afișări
Imaginea articolului Un teatru din România, bijuterie arhitectonică, folosit pentru nunţi. Ce propunere a fost făcută pentru a evita atitudinile necivilizate

Sursa: Facebook

În documentul depus la Consiliul Local se solicită şi prezenţa unui poliţist local atunci când se oficiază ceremoniile.

Situaţiile scăpate sub control în care cei prezenţi la oficierea ceremoniilor de stare civilă de la Teatrul din Focşani s-au comportat inadecvat i-au determinat pe cei din conducerea instiuţiei de cultură să ceară un regulament.

„Pentru a preîntâmpina comportamentul necivilizat al persoanelor ce participă la ceremonii, reprezentanţii instituţiei solicită întocmirea unui regulament obligatoriu atât pentru salariaţii Teatrului Municipal <Mr. Gheorghe Pastia> Focşani şi ai Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, precum şi pentru toţi participanţii la ceremoniile de oficiere a căsătoriilor ( miri şi invitaţi, fotografi, cameramani, furnizori de alte servicii, etc.) (...) De asemenea, se solicită prezenţa unui reprezentant al Poliţiei Locale Focşani, pe toată perioada oficierii cununiilor", se arată în solicitarea conducerii Teatrului.

„În orice fel de activitate trebuie să existe o regulă, reguli cu drepturi şi obligaţii", şi-a motivat directorul Teatrului din Focşani decizia de a cere un regulament.

Sorin Francu spune că au fost cazuri de „comportament ireverenţios, cu şampanie deschisă ca pe bulevard, confetti zvârlite în interior, prăjituri întinse pe pereţi".

Pe timpul verii, în teatrul din Focşani se oficiază cununii chiar şi în timpul săptămânii.

„Noi am solicitat Consiliului Local un punct de vedere asupra unui proiect de regulament pe care l-am întocmit. El este în dezbatere publică, se va supune atenţiei Consiliului Local în şedinţă, dacă vor fi amendamente, sau că unele pretenţii sunt prea mari sau că mai pot fi introduse şi alte chestiuni în regulament, asta se va face pe parcurs, după aceea, când toată lumea va fi de acord pentru toată lumea, va fi aprobat şi va intra în vigoare", a declarat Sorin Francu, directorul Teatrului din Focşani.

Persoanele care vor să se căsătorească civil în clădirea Teatrului Municipal din Focşani trebuie să achite 500 de lei la Starea Civilă, iar spaţiile Teatrului sunt închiriate de Starea Civilă în baza unui contract.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici