Un tir încărcat cu alimente s-a răsturnat şi a luat foc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Un tir încărcat cu alimente s-a răsturnat şi a luat foc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, după ce şoferul a încercat să evite un câine, în urma accidentului neînregistrându-se victime, însă traficul pe autostradă a fost afectat timp de aproximativ două ore.

257 afișări
Imaginea articolului Un tir încărcat cu alimente s-a răsturnat şi a luat foc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Un tir încărcat cu alimente s-a răsturnat şi a luat foc pe Autostrada Bucureşti-Piteşti (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Accidentul s-a produs în noaptea de luni spre marţi, jurul orei 01.00, la kilometrul 89 al sensului Bucureşti-Piteşti al autostrăzii, după ce şoferul a încercat să evite un câine şi a pierdut controlul volanului, iar maşina a ieşit în decor, unde s-a răsturnat şi a luat foc.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, şoferul a scăpat nevătămat, dar autovehiculul şi încărcătura au ars în totalitate.

Tirul cu alimente se deplasa de la Bucureşti la Brad, iar şoferul susţine că a încercat să evite câinele care i-a ieşit în faţă, dar nu mai putut stăpâni autovehiculul intrat în balans.

"Era un câine, aşa cred, era întuneric, am tras de volan şi am încercat să-l evit, dar am intrat cu masina în parapet şi m-am răsturnat. Tirul a luat foc, erau flăcări foarte mari, şoferii ceilalţi care au trecut prin zonă au încercat să mă ajute să sting focul, dar flăcările erau mari şi nu am putut interveni. Nu s-a mai putut salva nimic de către pompieri, nici maşina, nici încărcătura", a declarat şoferul tirului, Ioan Butnaru.

Pompierii militari argeşeni sosiţi la faţa locului cu două autospeciale au stins flăcările, dar tirul şi marfa au fost distruse complet.

"Intervenţia a fost deosebit de dificilă, erau flăcari mari din cauza încărcăturii şi a materialelor combustibile din maşină. Intervenţia a durat o oră şi jumătate", a declarat plt. maj. Dorinel Pricoapsă de la Detaşamentul de pompieri Bradu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Din cauza intervenţiei pompierilor şi a fumului gros, timp de două ore traficul pe Autostrada Bucureşti-Piteşti a fost afectat, iniţial fiind oprit, coloanele de maşini depăşind la un moment dat cinci kilometri în ambele sensuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici