Un tir încărcat cu clorură ferică s-a răsturnat pe şoseaua de centură a municipiului Buzău

Un tir încărcat cu clorură ferică, substanţă foarte periculoasă în contact cu apa, s-a răsturnat joi seară pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, circulaţia fiind blocată, iar zona izolată.

177 afișări
Imaginea articolului Un tir încărcat cu clorură ferică s-a răsturnat pe şoseaua de centură a municipiului Buzău

Un tir încărcat cu clorură ferică s-a răsturnat pe şoseaua de centură a municipiului Buzău (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Primele informaţii arată că autotrenul, care transporta în mai multe recipiente substanţă de clorură ferică, s-a răsturnat pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, în apropierea unui complex comercial şi la circa o sută de metri de o staţie PECO. Tir-ul venea de la Borzeşti, având destinaţia Bucureşti.

Din cauză că în contact cu apa clorura ferică emană vapori care sunt toxici, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău intervin cu spumă.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia rutieră este oprită pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, iar zona este izolată.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă susţin că nu există riscul producerii unei explozii a tir-ului încărcat cu clorură ferică.

În zonă intervin 12 pompieri cu o autospecială cu spumă, însă sunt mobilizate şi cinci echipaje de poliţişti, mai mulţi jandarmi şi poliţişti comunitari care asigură zona. De asemenea, în zonă au ajuns şi specialişti de la Garda de Mediu.

Pompierii au solicitat la faţa locului un camion cu nisip pentru a-l împrăştia pe carosabil astfel încât să fie absorbită substanţa scursă pe şosea, precum şi un container în care să fie depozitat ulterior acest nisip. Garda de Mediu nu deţine însă un astfel de container, făcându-se demersuri pentru a se intra în posesia unui astfel de recipient.

Specialiştii de la ISU Buzău, dar şi cei de la Garda de Mediu susţin că singura problemă este ca substanţa aflată în tir-ul răsturnat să nu fie inhalată ori să pătrundă în canalizare, solicitându-se ca societatea de distribuţie a apei să ia probe şi să facă analize repetate.

Persoanelor care se aflau în centrul comercial în momentul producerii accidentului nu li se permite să părăsească magazinul, poliţiştii folosind o portavoce pentru a le cere oamenilor aflaţi în curtea unităţii să intre la adăpost.

Tirul este răsturnat pe partea dreaptă a şoselei, iar deasupra unuia dintre recipiente s-a format un nor de vapori.

Şoferul nu a fost rănit în urma acidentului, el fiind transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici