Un tir s-a prăbuşit pe calea ferată între Cernavodă şi Saligny

Trenurile de pe ruta Bucureşti-Constanţa circulă, vineri, cu restricţii de viteză de 30 de kilometri pe oră între staţiile Cernavodă Pod şi Saligny şi vor ajunge la destinaţie cu întârzieri de maximum 20 de minute, din cauza prăbuşirii unui tir de pe podul rutier pe cale ferată, potrivit CFR.

297 afișări
Imaginea articolului Un tir s-a prăbuşit pe calea ferată între Cernavodă şi Saligny

CFR: Restricţii de viteză între Cernavodă şi Saligny, după ce un tir s-a prăbuşit pe calea ferată (Imagine din arhivă; Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Începând cu ora 10.50, circulaţia feroviară pe ruta Bucureşti - Constanţa se desfăşoară cu restricţie de viteză de 30 de kilometri pe oră, între staţiile Cernavodă Pod şi Saligny - firul I, din cauza prăbuşirii unui tir, de pe un podul rutier, pe cale ferată, mai exact pe firul II de circulaţie, care este închis pentru lucrări de reabilitare", se arată într-un comunicat de vineri al Companiei Naţionale de Căi Ferate "CFR".

Până la ridicarea tirului, trenurile vor circula cu 30 de kilometri pe oră şi vor ajunge la destinaţie cu o întârziere de 10-20 de minute, a precizat sursa citată.

În momentul prăbuşirii tirului niciun tren de călători nu circula în zona respectivă.

Potrivit Poliţiei Rutiere Constanţa, tirul, care era încărcat cu apă minerală, s-a răsturnat în afara drumului, la intrarea pe podul care traversează ecluza de la Cernavodă.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10.30, în timp ce camionul se îndrepta spre Constanţa, pe DN 22C. Şoferul tirului a efectuat o manevră greşită, camionul răsturnându-se în afara părţii carosabile.

În urma incidentului, toată încărcătura s-a împrăştiat pe câmp şi pe un fir de cale ferată. Şoferul tirului a rămas blocat în cabină, fiind necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Acesta a fost scos afară din cabină conştient, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii.

Directorul Diviziei "Infrastructură" din cadrul Regionalei CFR Constanţa, Dorin Maier, a declarat că, deşi încărcătura autotrenului s-a împrăştiat pe calea ferată, traficul feroviar în zonă nu a fost blocat întrucât firul respectiv este scos din folosinţă.

Echipe de intervenţie ale Regionalei CF Constanţa şi ale autorităţilor locale lucrează la ridicarea tirului.

Lucrătorii din cadrul SPR au afirmat că, în prezent, se aşteaptă trimiterea unei macarale în zonă, pentru a ridica autocamionul şi a-l repune pe carosabil, precizând că pe parcursul acestei operaţiuni este posibil ca traficul rutier pe DN 22C să se desfăşoare cu restricţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici