Un tren accelerat a lovit o locomotivă, sunt trei victime - VIDEO

Trei persoane - un bărbat şi două femei - sunt rănite în urma accidentului feroviar care a avut loc, luni, între localităţile bistriţene Fiad şi Romuli, unde o locomotivă a lovit un tren accelerat, arată ultimele informaţii furnizate de către autorităţi.

94 afișări
Imaginea articolului Un tren accelerat a lovit o locomotivă, sunt trei victime - VIDEO

Un tren accelerat a lovit o locomotivă, sunt trei victime (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa, a declarat că în urma accidentului au fost rănite trei persoane- un bărbat care are răni la cap şi două femei care acuză dureri.

Cele trei persoane au fost transportate cu trei ambulanţe la Spitalul Năsăud, având diverse traumatisme.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, medicul Anca Vituşinschi, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cel mai grav rănit este un bărbat de peste 60 de ani din judeţul Maramureş, care a făcut comoţie cerebrală, celelalte două femei, una din Maramureş şi alta din judeţul Caraş-Severin, având leziuni la coloana vertebrală şi membre.

"Bătrânul s-a lovit la cap. Şi-a pierdut cunoştinţa. Celelalte două femei au vârste între 45 şi 50 de ani şi au traumatisme la nivelul coloanei vertebrale şi al membrelor. Îi aducem pe toţi la Spitalul Orăşenesc Năsăud. Din câte am aflat de la ei, s-au lovit cu capul de bare, au căzut peste ei bagaje. A mai fost o persoană lovită mai tare la cap, dar care nu a vrut să fie transportată la spital", a spus Anca Vituşinschi.

Video Stirileprotv.ro

Accidentul a fost cauzat probabil de mecanicul locomotivei care a lovit trenul

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Gheorghe Popa, a declarat, luni, că "aproape sigur" mecanicul locomotivei care trebuia să o înlocuiască pe cea defectă a trenului accelerat nu a respectat procedura şi riscă să i se desfacă contractul de muncă.

Locomotiva acceleratului Timişoara- Sighetu Marmaţiei s-a defectat, luni dimineaţă, la intrarea în localitatea bistriţeană Romuli, iar o altă locomotivă urma să o înlocuiască. Mecanicul acesteia din urmă nu a respectat procedură, venind cu o viteză mai mare şi izbind trenul, a declarat Popa pentru MEDIAFAX.

Gheorghe Popa a declarat că circulaţia în localitatea bistriţeană Romuli este blocată, dar se fac eforturi pentru reluarea traficului în câteva ore, pentru a nu afecta alte trenuri. Secretarul de stat a precizat că în jurul orei 12.00 a început să se lucreze la deblocarea traficului, sperând că până luni după amiază să se poată circula normal pe această rută.

Directorul Regionalei CFR Infrastructură Cluj, Gheorghe Şurubaru, a declarat, la rândul său, că se vor lua măsuri pentru transportarea cu autobuze a călătorilor din trenurile care circulă pe ruta unde a avut loc accidentul feroviar, întrucât traficul va fi blocat până la ridicarea locomotivei care a deraiat.

"Vom lua măsuri pentru a lua călătorii cu autobuze din staţiile Telciu, respectiv Dealul Ştefănuţei, şi îi vom transporta pentru a-şi continua drumul. La această oră, nu credem că vor fi foarte mari întârzieri în trafic şi sperăm ca în cel mai scurt timp să ridicăm locomotiva deraiată", a declarat Gheorghe Şurubaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici