Un tren de marfă a rămas blocat între două gări din Vaslui după ce locomotiva a luat foc

Un tren de marfă care transporta cereale din localitatea Fălciu spre Bârlad a rămas blocat, marţi după-amiază, în jurul orei 17.30, între două staţii din judeţul Vaslui, după ce locomotiva a luat foc în timpul mersului, mecanicul reuşind să stingă flăcările cu extinctorul din dotarea garniturii.

142 afișări
Imaginea articolului Un tren de marfă a rămas blocat între două gări din Vaslui după ce locomotiva a luat foc

Un tren de marfă a rămas blocat între două gări din Vaslui după ce locomotiva a luat foc (Imagine: Gigi Ciuncanu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Transporturi Feroviare Vaslui, garnitura de tren, formată din opt vagoane speciale de transport cereale, a rămas blocată între staţiile Fălciu şi Murgeni, după ce un cablu de la instalaţia electrică a locomotivei a luat foc.

Mecanicul a oprit imediat garnitura, a luat extinctorul din dotarea locomotivei şi a stins focul, prevenind extinderea incendiului.

"Din ceea ce am discutat cu mecanicul, acesta va verifica să vadă dacă locomotiva este funcţională sau se impune trimiterea în zonă a unei alte locomotive pentru deblocarea traficului feroviar. Oricum, deocamdată, chiar dacă este o singură linie, nu se pune problema ca traficul feroviar de călători să aibă se suferit pe acel sector, având în vedere că primul tren care va trece pe acolo va pleca din gara Bârlad la ora 20.18", a declarat marţi şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Vaslui, Costel Puflea.

Trenul a cărui locomotivă a luat foc transporta grâu de la o bază de recepţie din Gara Făcliu spre un depozit din staţia CFR Bârlad, aparţinând unei societăţi private.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici