Un turist bucureştean a murit după ce a căzut într-o prăpastie din Munţii Bucegi

Un turist din Bucureşti şi-a pierdut viaţa, miercuri dimineaţă, după ce a căzut într-o prăpastie adâncă de peste 50 de metri, din Munţii Bucegi.

37 afișări
Imaginea articolului Un turist bucureştean a murit după ce a căzut într-o prăpastie din Munţii Bucegi

Un turist bucureştean a murit după ce a căzut într-o prăpastie din Munţii Bucegi

Potrivit şefului serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au fost anunţaţi, miercuri, în jurul orei 11.00, că un bărbat care urca pe munte însoţit de doi prieteni a alunecat într-o vale adâncă de 50 de metri din Masivul Bucegi, bărbatul murind pe loc.

Conform sursei citate, turistul, care este din Bucureşti, urca împreună cu cei doi prieteni de la Buşteni către platoul Bucegi pe un traseu din Valea Albă. La un moment dat, bărbatul a alunecat, a încercat să se oprească în piolet, a atins cu colţarul zăpada şi, în urma acestei manevre, s-a dat peste cap şi a fost pur şi simplu aruncat în râpă.

Celelalte două persoane care îl însoţeau sunt nevătămate, însă sunt în stare de şoc după ce au asistat la acest incident, a declarat corespondentului MEDIAFAX Gheorghe Haiduc.

La ora transmiterii acestei ştiri, o echipă formată din nouă salvatori montani din Buşteni se îndreaptă către locul în care turistul a alunecat în prăpastie, încercând să recupereze trupul acestuia.

Acesta nu este primul incident de acest gen produs în cursul acestui an. În urmă cu câteva săptămâni, o femeie din Bucureşti a murit după ce a fost surprinsă de o avalanşă în munţii Baiului.

Câteva zile de la producerea acestui incident, alţi cinci turişti care coborau pe schiuri pe o pârtie neomologată au fost surprinşi tot de o avalanşă.

La sfârşitul săptămânii trecute, salvamontiştii au anunţat că pe toate văile din Bucegi există risc de producere a unor avalanşe şi au atras atenţia că toate traseele din munţi sunt închise în această perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici