Un turist rănit a rămas blocat pe creasta Munţilor Mehedinţi - VIDEO

Un turist rănit a anunţat autorităţile, prin numărul de urgenţă 112, că este blocat pe creasta Munţilor Mehedinţi după ce s-a abătut de la traseul montan şi că a rămas prins cu piciorul într-o prăpastie, echipele de salvare plecând spre locul indicat de acesta.

30 afișări
Imaginea articolului Un turist rănit a rămas blocat pe creasta Munţilor Mehedinţi - VIDEO

Un turist rănit a rămas blocat pe creasta Munţilor Mehedinţi

Turistul se află la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri, iar potrivit salvamontiştilor operaţiunea de salvare este extrem de dificilă, existând riscul ca bărbatul să fie atacat de animale sălbatice.

Aproximativ 12 pompieri şi jandarmi, dar şi salvamontişti au început operaţiunea de salvare a turistului dar intervenţia este una dificilă din cauza traseului pe care a plecat bărbatul.

Potrivit şefului Salvamont Caraş Severin, Valentin Balaban, cel care coordonează operaţiunea, pompierii, jandarmii şi salvamontiştii au încercat să-l localizeze pe turist cu ajutorul reprezentanţilor Geoparcului Domogled-Valea Cernei, iar în jurul orei 15.00 au început să urce către locul indicat de acesta, dar operaţiunea de salvare ar putea dura mai bine de opt ore.

Aceeaşi sursă a mai spus că din datele indicate de turist reiese că acesta ar fi rămas blocat într-o capcană pentru urşi, ceea ce înseamnă că odată cu lăsarea întunericului există riscul să fie atacat de animale sălbatice.

La poalele munţilor un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, care îl aşteaptă pe turist pentru a-i acorda primul ajutor.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici