Un urs rănit într-o explozie la o grădină zoologică din Ucraina a fost salvat şi trimis în Scoţia

Un urs negru asiatic care a fost găsit într-o grădină zoologică abandonată din estul Ucrainei la cinci luni după invazia Rusiei din 2022 a ajuns vineri la noul său cămin, o grădină zoologică din Scoţia, notează Reuters.

212 afișări
Imaginea articolului Un urs rănit într-o explozie la o grădină zoologică din Ucraina a fost salvat şi trimis în Scoţia

Yampil, numit după localitatea din regiunea Doneţk în care a fost găsit, a fost unul dintre puţinele din cele 200 de animale de la zoo care au supravieţuit. După ce a fost salvat, a fost îngrijit de o organizaţie caritabilă belgiană înainte de călătoria de peste 12 ore până la Five Sisters Zoo, la aproximativ 32 km de Edinburgh.

"Când voluntarii l-au găsit pe Yampil, un obuz explodase de puţin timp lângă cuşca lui, iar el era lovit. Era într-o stare groaznică; încă cinci zile şi nu l-ar fi putut salva", a declarat Brian Curran, proprietarul Grădinii Zoologice Five Sisters.

"Avem la dispoziţie cea mai bună echipă pentru a-l îngriji şi pentru a-l ajuta ca această tranziţie să fie cât mai liniştită şi calmă pentru el", a adăugat Curran.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici