Un vagon cisternă din care s-a scurs GPL, în pericol de explozie

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit, duminică dimineaţă, în staţia CFR din localitatea hunedoreană Zam, unde exista pericol de explozie, după ce dintr-un vagon cisternă s-a scurs gaz petrol lichefiat (GPL).

109 afișări
Imaginea articolului Un vagon cisternă din care s-a scurs GPL, în pericol de explozie

Un vagon cisternă din care s-a scurs GPL, în pericol de explozie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Pericolul de explozie a fost înlăturat în jurul orei 10.15, după ce o echipă de la firma din Timişoara care a încărcat cisterna a ajuns în zonă şi a închis supapa, astfel că a fost oprită scurgerea de gaz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Anemona Doda, în prezent nu mai există pericol de explozie pentru că scurgerea de GPL a fost oprită.

Doda a spus că încă nu se ştie ce cantitate de GPL s-a scurs din cisternă şi nici valoarea pagubelor.

Vagonul din care s-a scurs GPL a rămas în continuare pe linia pe care fusese tras, iar restul garniturii, formată din 20 de vagoane, a fost decuplată şi şi-a continuart drumul spre Bărbăteni.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit, duminică dimineaţă, în staţia CFR din localitatea hunedoreană Zam, unde a existat pericol de explozie după ce dintr-un vagon cisternă s-a scurs gaz petrol lichefiat (GPL). Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenent Anemona Doda, incidentul a fost semnalat în jurul orei 8.30, de către un angajat al CFR.

Garnitura se îndrepta dinspre Timişoara şi Bărbăteni, fiind formată din 21 de vagoane - 7 cu GPL, iar restul cu ţiţei - şi au fost semnalate scurgeri de GPL dintr-un vagon din mijlocul garniturii, încărcat cu 75.000 de litri de gaz. Garnitura a fost trasă pe o linie în afara staţiei CFR, iar zona a fost izolată, mai multe echipaje intervenind cu spumă pentru a evita producerea unei explozii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici