Un viceprimar pe trotinetă încearcă să strângă fonduri pentru o grădiniţă unde învaţă copii cu dizabilităţi | FOTO

Viceprimarul din Cluj-Napoca, Olah Emese, s-a urcat, pentru prima data, pe o trotinetă şi a mers prin centrul oraşului în cadrul unei acţiuni caritabile de strângere de fonduri pentru o grădiniţă ce oferă asistenţă copiilor cu dizabilităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1306 afișări
Imaginea articolului Un viceprimar pe trotinetă încearcă să strângă fonduri pentru o grădiniţă unde învaţă copii cu dizabilităţi | FOTO

Un viceprimar pe trotinetă încearcă să strângă fonduri pentru o grădiniţă unde învaţă copii cu dizabilităţi

Olah Emese a participat, joi, la Cluj-Napoca, la acţiunea caritabilă organizată de Serviciul de Ajutor Maltez din România de strângere de fonduri pentru Grădiniţa Specială Malteză şi a urcat, în premieră, pe o trotinetă, parcurgând Bulevardul Eroilor din centrul oraşului.

„Particip la această acţiune pentru că apreciez foarte mult activitatea Grădiniţei Speciale Malteze, dar şi activitatea Serviciului de Ajutor Maltez, cred că fac un lucru extraordinar pentru copiii cu dizabilităţi foarte grave. Insuflă putere copiilor ca să reziste în viaţa asta şi apreciez foarte mult această activitate. Tocmai pentru această ocazie m-am decis să încerc şi eu experienţa pe trotinetă. Trebuie să recunosc că este foarte solicitant şi nici infrastructura noastră nu este tocmai pregătită pentru trotinete, mai mult pentru biciclete”, a spus Olah.

Cristina Stark, reprezentanta Serviciul de Ajutor Maltez în România, a declarat, la rândul său, că scopul acţiunii a fost strângerea de fonduri pentru Grădiniţa Specială Malteză, un centru de zi care funcţionează în Cluj-Napoca de 25 de ani.

„Această grădiniţă schimbă destinele copilaşilor cu dizabilităţi, în special cele neuro-motorii, dar nu numai. Ideea a venit de la o pasiune a mea de a merge pe trotinetă şi, pentru că tot merg pe trotinetă, am zis că să fac ceva util pentru grădiniţă, să sensibilizăm în felul acesta societatea clujeană, care de obicei reacţionează la situaţiile caritabile şi mai ales când sunt însoţite de ceva mai inedit. Grădiniţa are foarte multe nevoi, acum cea mai mare nevoie este să asigurăm salariile din luna decembrie pentru tot personalul. Nevoia este mare, cheltuiala pe lună, fixă, este de 10.000 de lei”, a spus Stark.

În cadrul Grădiniţei Speciale Malteze din Cluj-Napoca sunt 22 de copii care beneficiază de serviciile de terapie.

Participanţii la acţiune au avut şi un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Susţinem copiii speciali ai Clujului” dar şi o urnă pentru donaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici