Un zid al unei case din Râşnov s-a prăbuşit din cauza alunecărilor de teren activate de ploi

Un zid al unei case din localitatea braşoveană Râşnov s-a prăbuşit, duminică la prânz, din cauza unor alunecări de treren activate de ploile abundente din ultimele douăsprezece ore, o persoană fiind rănită uşor.

67 afișări
Imaginea articolului Un zid al unei case din Râşnov s-a prăbuşit din cauza alunecărilor de teren activate de ploi

Un zid al unei case din Râşnov s-a prăbuşit din cauza alunecărilor de teren activate de ploi (Montaj foto)

Potrivit subprefectului de Braşov Emil Niţă, la faţa locului au intervenit echipaje ale ISU, precum şi un echipaj SMURD, însă nu a fost necesară transportarea la spital a bărbatului rănit în urma incidentului.

"Din cauza ploilor abundente s-a produs o alunecare de teren într-o gospodărie, alunecarea antrenând un zid al casei. Situaţia este sub control acum", a declarat subprefectul.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Stelian Răchiţean, a declarat că victima s-a tăiat la mână într-un geam şi a fost lovită uşor la cap, în cele din urmă ajungând la Spitalul Judeţean Braşov pentru îngrijiri medicale.

"În momentul surpării zidului, în locuinţă se aflau şase persoane, una dintre acestea fiind rănită uşor. S-a tăiat la un braţ într-un geam şi s-a lovit uşor la cap", a precizat Răchiţean.

El a spus că această locuinţă, care este construită din lemn, a fost singura din zonă care a fost afectată de alunecarea de teren.

Primarul localităţii Râşnov, Adrian Veştea, a declarat că locuinţa al cărei zid s-a prăbuşit se află pe o vale din apropierea oraşului, într-o zonă unde există mai multe imobile construite ilegal.

"Există probleme privind proprietatea şi legalitatea construcţiei. În multe cazuri casele sunt ridicate fără respectarea studiilor. Oamenii se apucă cu exces de zel şi ridică clădiri în zone cu probleme, punându-şi astfel viaţa în pericol. Aceste case nu sunt construite recent, sunt ridicate de ani de zile", a declarat primarul.

Potrivit acestuia, până acum la Râşnov nu au mai avut loc alunecări de teren.

De asemenea, în urma ploilor abundente căzute în ultimele ore în Braşov au fost inundate subsolurile a două pensiuni din zona Bran, iar drumurile din localitate au fost inundate şi blocate de aluviuni. Totodată, în localitatea Zărneşti au fost inundate mai multe gospodării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici