Una dintre cele mai importante reţele de traficanţi de droguri din Capitală, anihilată

Poliţiştii antidrog au depistat una dintre cele mai importante reţele de traficanţi de droguri care distribuia LCD, amfetamină, rezină de cannabis, haşiş, cocaină şi XTC, în zona centrală a Capitalei, în special în cluburile şi localurile de lux.

479 afișări
Imaginea articolului Una dintre cele mai importante reţele de traficanţi de droguri din Capitală, anihilată

Una dintre cele mai importante reţele de traficanţi de droguri din Capitală, anihilată

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au reuşit să destructureze una dintre cele mai importante reţele de traficanţi de droguri, pentru identificarea, probarea şi tragerea la răspundere a traficanţilor, fiind desfăşurate cercetări pe parcursul unui an de zile, în cadrul Operaţiunii "Cocktail".

Până în prezent, anchetatorii au reuşit să probeze activitatea infracţională a lui Cristian K., în vârstă de 23 de ani, student, considerat a fi unul dintre capii reţelei, şi a altor 19 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, toţi din Bucureşti.

Membrii reţelei distribuiau LCD, amfetamină, rezină de cannabis, haşiş, cocaină şi XTC în zona centrală a Capitalei, în cluburile şi localurile de lux, drogurile fiind aduse din Germania, Spania, Italia şi Olanda.

Pe parcursul tuturor activităţilor desfăşurate, anchetatorii au consficat 221 de timbre, 80,63 de grame de cannabis, 35,90 de grame de rezină de cannabis, zece grame de cocaină, două XTC şi şase grame de amfetamină.

Sursa citată precizează că, pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor reţelei, echipe mixte de poliţişti şi procurori au stabilit un plan de acţiuni care a urmărit atât prinderea în flagrant a celor în cauză, cât şi executarea unor percheziţii domiciliare simultane. Acest mod de acţiune a avut la bază faptul că, din anchetă s-a stabilit că membrii grupării îşi desfăşoară activităţile infracţionale atât în baruri şi discoteci de lux, cât şi la domiciliu.

Prima acţiune a poliţiştii antidrog a avut loc, marţi, în jurul orei 16.00, în zona Piaţa Romană, fiind prinşi în flagrant Cristian K. şi alţi doi tineri în timp ce vindeau unor consumatori 50 de timbre de LSD, 15, 90 de grame de rezină de cannabis şi 30,63 de grame de cannabis. Asupra acestora au fost descoperite şi două cântare electronice de precizie, folosite pentru porţionarea drogurilor, patru telefoane şi patru cartele telefonice, precum şi suma de 5.415 de lei, provenită din vânzarea de droguri.

Două ore mai târziu, alţi şase traficanţi au fost prinşi în zona Floreasca din Capitală. Aceştia vindeau unor consumatori zece timbre de LSD. Asupra acestora au fost găsite suma de 1.394 de lei, bani proveniţi din vânzarea drogurilor, precum şi patru telefoane mobile şi patru cartele telefonice.

În aceeaşi zi, la ora 18.30, poliţiştii au făcut opt percheziţii simultane la domiciliile şi reşedinţele a opt dintre suspecţi, situate pe raza sectoarelor 1 şi 4 din Capitală, fiind descoperite şi ridicate pentru cercetări trei unităţi de computer care urmează să fie analizate informatic.

Totodată, în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 1.00, alţi doi traficanţi au fost prinşi în flagrant în zona Parcului Tineretului. Cei doi vindeau unor consumatori 36 de timbre de LSD.

Alţi doi traficanţi, care vindeau zece grame de cocaină, au fost prinşi, în aceeaşi noapte, două ore mai târziu, în zona Dorobanţi.

Poliţia Română mai arată că toate persoanele depistate de poliţişti, în cadrul acestor acţiuni, au fost prezentate, miercuri, magistraţilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Ei au fost arestaţi pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Sursa citată menţionează că ancheta în acest caz continuă pentru reţinerea şi altor membri ai grupării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici