Una dintre presupusele victime ale lui Sergiu Băhăian, deshumată de anchetatori

Anchetatorii au deshumat, marţi, trupul unui bărbat care se presupune că ar fi fost una dintre victimele grupării conduse de omul de afaceri Sergiu Băhăian - suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane -, deshumarea având ca scop stabilirea cu exactitate a identităţii victimei

17 afișări
Imaginea articolului Una dintre presupusele victime ale lui Sergiu Băhăian, deshumată de anchetatori

Una dintre presupusele victime ale lui Sergiu Băhăian, deshumată de anchetatori

Procurorii DIICOT Slobozia au solicitat deshumarea trupului bărbatului de la cimitirul din Cernavodă, iar acesta a fost dus la morga din Medgidia pentru prelevarea de probe şi stabilirea identităţii.

Nadina Spânu, purtător de cuvânt la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, că trupul deshumat este al lui Lucian Cernat, acest lucru fiind stabilit în urma prelevării de probe şi a analizării acestora.

Totodată, Spânu a precizat că trupul a fost recunoscut şi de familia victimei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, deshumarea a avut loc pentru soluţionarea unui dosar în care Cernat era cercetat pentru prejudicierea unei societăţi comerciale. Acest dosar a fost, ulterior, conexat la dosarul în care Băhăian şi gruparea sa sunt cercetaţi pentru infracţiuni economice.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul respectiv ar fi Lucian Cernat, una dintre victimele grupării conduse de Băhăian. El ar fi fost aruncat în Dunăre în anul 2006, după podul rutier de la Cernavodă, iar anchetatorii susţin că iniţial ar fi fost sedat şi adus în stare de ebrietate. Trupul bărbatului a fost descoperit în septembrie 2006, iar atunci s-a spus că sinuciderea este cauza morţii. Deoarece nu i s-a putut stabili identitatea, el a fost înmormântat ca persoană necunoscută la cimitirul din Cernavodă.

Omul de afaceri Sergiu Băhăian va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, marţi, recursul făcut de acesta la decizia Tribunalului Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Constanţa, magistraţii au respins contestaţia lui Sergiu Băhăian faţă de decizia Tribunalului Constanţa de arestare preventivă pentru instigare la omor calificat şi instigare la omor deosebit de grav, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

De asemenea, şi Adrian Grigoraş, unul din complicii lui Băhăian, rămâne în continuare în arest după ce Curtea de Apel Constanţa a respins şi recursul său la hotărârea Tribunalului Constanţa. Valentin Şlepac, celălalt complice al lui Băhăian, nu a contestat decizia de prelungire a mandatului de arestare preventivă dată de Tribunalul Constanţa.

Decizia de marţi a Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

În 4 martie, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis ca Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş să fie cercetaţi pentru încă 30 de zile în arest preventiv, iar Băhăian şi Grigoraş au făcut recurs.

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane din judeţul Constanţa, a fost arestat preventiv în 8 februarie, decizia fiind luată de Tribunalul Constanţa.

Băhăian este acuzat că la sfârşitul anului 2007, împreună cu Valentin Şlepac, a iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat Eduard Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan, Adrian Grigoraş, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin înşelarea mai multor societăţi comerciale, la încheierea şi derularea unor contracte de leasing.

Prejudiciul total creat de această grupare se ridică la 501.480 de euro şi 340.189,32 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici