Sergiu Băhăian, arestat preventiv

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane din judeţul Constanţa, a fost arestat preventiv, luni, pentru 29 de zile, decizia fiind luată de Tribunalul Constanţa.

59 afișări
Imaginea articolului Sergiu Băhăian, arestat preventiv

Sergiu Băhăian, arestat preventiv

Potrivit vicepreşedintelui Tribunalului Constanţa, Ciprian Coadă, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis propunerea de arest preventiv formulată de procurorii DIICOT Constanţa şi au emis pe numele lui Băhăian mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acuzaţiile care i se aduc lui Băhăian sunt de instigare la omor calificat şi instigare la omor deosebit de grav, în cazul uciderii lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Sergiu Băhăian a făcut recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Constanţa.

Sergiu Băhăian a fost audiat, săptămâna trecută, miercuri şi joi, la DIICOT Constanţa, fiind acuzat de instigare la omor, în cazul uciderii lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

Vineri, Băhăian a fost dus la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, dar audierea a fost amânată după ce avocatul său, Alexandru Pantea, nu l-a mai reprezentat în instanţă.

Sergiu Băhăian este în prezent arestat preventiv, alături de alte trei persoane - Edward Mărculescu, Mihai Dăscălete şi Gheorghe Teleagă - pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat şi într-un caz instrumentat de anchetatorii din Slobozia.

Conform DIICOT, Băhăian ar fi coordonat un grup infracţional organizat, care a acţionat în scopul de a obţine în mod ilicit beneficii materiale importante pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune în dauna mai multor societăţi comerciale cu ocazia încheierii şi executării unor contracte comerciale.

În urma cercetărilor, a reieşit că Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepac au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat la care au aderat Adrian Grigoraş, Lucian Cernat, Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan, Marin Piciog şi Petre Piciog.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - era căutat pentru o fraudă de două milioane de euro, în urma unor operaţiuni comerciale, emiţând file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

Sergiu Băhăian a fost condamnat, în 2 decembrie 1998, la cinci ani de închisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, în calitate de asociat unic şi administrator la SC Sabina Product SRL, Băhăian a indus în eroare aproximativ 5.000 de persoane, încasînd ilegal peste şapte miliarde de lei vechi. În octombrie 2002, Băhăian a părăsit închisoarea, fiind eliberat condiţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici